Hvorfor blive selvforsynende?
Det handler ikke bare om friske grøntsager, du kan høste som selvforsynende. Og der er rigtig mange gode grunde, som giver rigtig god mening, for familien, for dyrene, for miljøet og for livet generelt. Herunder kan du se nogle af de mange fordele:

Brug mere tid med familien/partneren.
Hvis man er fælles om haven, kommer man til at bruge mere tid sammen, også familien imellem. Børn kan godt hjælpe med.

Spar penge
Det kan spare en for penge og ture til supermarkedet. Det koster tid, men man sparer penge på at så porre m.m. selv.

Minimer antallet af rejser
Der kan være mange grunde til, at man gerne vil ud at rejse. Det kan blandt andet skyldes behovet for at komme tættere på naturen, da dette behov sidder dybt i os mennesker. Det gjorde vi selv ved at tage på skiferie. Behovet kan man få dækket i høj grad ved at være ude i haven, tager på svampejagt i skoven, dyrker grøntsager i haven osv.

En anden grund der kan øge behovet for at rejse, er, at man som familie ikke kan finde ud af, hvad man dog skal lave sammen, når alle pludselig har fri fra arbejde og skole i flere uger. Der er ikke rigtig noget at give sig til eller tale med hinanden om, og man er bange for at komme til at kede sig. En selvforsynende familie er typisk vant til at være sammen, de nyder fællesskabet, har nok at lave og de keder sig bestemt ikke.

Pas på miljøet
Et stort incitament til selv at dyrke jorden, er at man kan tænke på miljø, naturens cyklus, økologi, bæredygtighed, dyrevelfærd, mindre forbrug osv. Selvforsyning er simpelthen en umulighed, hvis man ikke har omtanke for miljøet. Derfor er du som selvforsynende automatisk med til at minimere forurening, overforbrug, dyremishandling osv.

Sund mad
Hvis du er typen, der går efter de økologiske, rene og naturlige fødevarer, så ved du sikkert allerede alt om, hvad det koster at købe den slags. Det er bestemt ikke billigt. Som selvforsynende kan du – næsten helt gratis – selv fremtrylle rene og naturlige fødevarer som f.eks. grøntsager, frugter, bær, saft, brød, kød, æg og mælk.

Mere motion
Som selvforsynende behøver du aldrig at gå i fitnesscenter eller bekymre dig om den der halve times motion om dagen, som sundhedsstyrelsen anbefaler. Du kan få masser af motion ved at dyrke afgrøder, passe dyr, kløve brænde, bage brød eller hvad du nu beskæftiger dig med. Det giver både muskler og sved på panden.

Der er altså flere gode grunde til at klare flere af opgaverne selv.

Share
Hvorfor blive selvforsynende?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2018 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins