I øjeblikket er vi igang med forberedelse til sommerens, efterårets og vinterens saft.
Der bliver derfor lavet saft og også cider af hyldeblomst til den store guldmedalje.

Saften bliver lavet på følgende måde:
1 beholder med låg på 5 liter.
2 kg økologisk rørsukker
2 liter vand
3 store citroner
3 spsk citronsyre
Hyldeblomstskærme så beholderen er fyldt helt op med skærme.

Sukker og vand koges op til sukkeret opløses.
Citronerne bliver revet så man kun bruger det gule skal og derefter presses saften.
Skærmene skylles hvis der er mange dyr på, ellers gør man det meget forsigtigt, da det gælder om ikke at få vasket al hyldepollen af.
Citronsyren deles ud over skærmene.
Sukkerlagen hældes over skærme, syre og citron. Det skal ikke have været oppe og koge.

Det kommes i en ren og atamon eller spiritus skyllet beholder.
Det skal køle af inden du stiller beholderen i køleskabet og lader det trække i 3 dages tid, det er en god ide at røre i det 1 gang om dagen.
Bagefter kommes det i passende portioner i enten fryser, i køleskab eller hvor man nu synes det skal opbevares indtil brug.

Mums.

VI glæder os og håber det vækker lykke til brylluppet hos børnene, hvorimod der laves cider på hyldeskærmene til de voksne.
Det er et længere varende projekt som forhåbentlig går godt.

Share
Hyldedrikke
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins