Planlægningen er godt i gang til årets sidste aften.

Lørdag formiddag gik med at kreere 5 forskellige slags sorbeter

En bund uden andet en mandler og dadler, evt. valnødder.

6 dl mandler

4 dl dadler

Det hele køres meget fint i foodprocessoren – start med mandlerne.

En sorbet med appelsin saft og skal.

4 appelsiner
200 g vand
200 g rørsukker
1 1/4 æggehvide
30 g flormelis
1/4 citronsaft

Saften af citron og appelsin blandes og skallen af 1 appelsin (øko) vendes ved.

Rørsukker og vand opvarmes til sukkeret smelter og afkøles.

Æggehviden og flormelis piskes stift og vendes med de andre ingredienser.

Massen køres på ismaskinen i ca. 40 minutter og kommes i en bøtte og fryses endnu mere i fryseren, så den er til at forme til kugler på islagkagen.

En sorbet med ananas.

En hel ananas(moden)
100 g rørsukker
2 dl vand
1/4 citronsaft
1 1/4 æggehvide
30 g flormelis

Ananassen køres på foodprocessoren helt fint.

Saften af en kvart citron presses i ananassen.

Rørsukker og vand varmes op så sukkeret smelter.

Ananas og sukker lage blandes når sukkeret er afkølet.

Æggehvide og flormelis piskes stift.

Det hele blandes og røres på ismaskinen i ca. 40 minutter.

Kommes i en bøtte og fryses i fryseren, hvis ikke man ønsker den skal være blød og spises med det samme.

En sorbet med hindbær.

En pose frosne hindbær100 g rørsukker
1 dl vand
1 1/4 æggehvide
30 g flormelis

Hindbær, rørsukker og vand varmes op så det bobler.

Massen afkøles.

Æggehvide og flormelis piskes sammen til en fast skum.

Begge masser blandes og røres nu på ismaskinen i ca. 40 minutter.

Kommes i en bøtte og fryses.

En sorbet med æble.

8 friskpressede æbler
1 1/4 æggehvide
30 g flormelis
2 dl vand
100 g rørsukker

Vand og rørsukker varmes op, så sukkeret opløses.

Sukkerlagen afkøles.

Æggehviden piskes med flormelissen og blandes forsigtigt med æblesaften.

Det hele blandes sammen og røres på ismaskinen i ca. 40 minutter.

Kommes i en bøtte og fryses.

Og endelig en sorbet med passionsfrugt.

9 passionsfrugter
2 dl vand
100 g rørsukker
1 1/4 æggehvide
30 g flormelis

Vand og rørsukker varmes op, så sukkeret opløses.

Sukkerlagen afkøles.

Æggehviden piskes med flormelissen og blandes forsigtigt med passionsfrugten.

Det hele blandes sammen og røres på ismaskinen i ca. 40 minutter.

Kommes i en bøtte og fryses.

Og alle virker rigtig gode og skal nu fryse endnu mere ind.

20121229-140405.jpg

Share
Islagkage med rawfood bund
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins