I julegave fik Mathias en ismaskine og den er allerede indviet og til hele 3 slags is.
Alle mere eller mindre lavet på samme basis opskrift, som er super simpel.

200 g mælk
280 g fløde
120 g sukker
1-10 g vanille, lakrids eller hvad man nu kan lide af smag.

Mælk, sukker og smagen opvarmes i en gryde til sukkeret er opløst. Jeg overvejede her om man kunne have brugt flormelis, da det jo ikke skal opløses på samme måde.
Mælkemassen skal nu køle ned evt. I fryseren.
Det blandes herefter med fløden og hældes i ismaskinen som både køler og rører samtidig. Det er en drøm.
Hvis det ikke havde været fordi mælken skulle køle undervejs i arbejdet havde det taget 1 1/2 time at få is der var 100 procent klar til spisning hvis ikke det var fordi anden mad skulle på bordet her 2.juledag.

Isen i dag var lakrids, vanille og hindbær. Hindbærisen burde ifølge mine smagsløg have været sødere, det må den blive næste gang.
Det er formentlig til nytår.

20121226-234519.jpg

Share
Ismaskine og is
Tagged on:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins