Hjemmebag hører jo julen til, og selvom jeg har haft bagt vanillekranse, pebernødder og brunkager manglede der noget hjemmebag og denne gang jødekager.
Dejligt sprøde småkager med kanelsukker og mandler. Den eneste der så mangler at blive bagt i år er svenske chokoladebrød som Mathias synes der skal være.
Men tilbage til jødekagerne:
Ingredienser:
Ca 4 dl mel/ 250 g
150 g smør
100 g sukker
1 æg

Pynt:
Sammenrørt æg til pensling
Kanelsukker
Hakkede mandler

Findel fedststoffet ned i melet.
Bland sukkeret i.
Tilsæt ægget og ælt hurtigt dejen sammen.
Stil dejen køligt i 1/2 time.
Udrul dejen tyndt.

Udstik små runde kager (evt andre faconer), ikke for store.
Pensl med ægget.
Drys kanelsukker og mandler på.
Bag kagerne ved 200 grader i 6-8 minutter.
De skal ikke være brune kun let gyldne.

20121220-103403.jpg

20121220-103410.jpg

Share
Jødekager
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins