Rødgrød er dejligt og lækkert og det kan spises på alle tider af året, men gerne med friske bær og/eller rabarber.

Min mor lavede den anden dag en dejlig jordbær-rabarbergrød 🙂

Ingredienser

  • 1 kg bær (jordbær, ribs, solbær, rabarber, hindbær)
  • 2 dl vand (ikke så nødvendigt hvis man bruger rabarber da de indeholder masser af væde)
  • 300 gr sukker
  • 1-2 spsk kartoffelmel
  • Fløde

Fremgangsmåde
Bærrene eller rabarber skylles, ordnes og kommes i en gryde med vand og sukker. Lad bærrene trække i et par timer.

Gryden sættes over svag varme. Kog bærrene op og fjern eventuel skum. Lad bærrene koge 2-3 minutter, længere tid hvis der er rabarber i, da bør de have ca. 15 min. som mininum.

Tag gryden af varmen og rør forsigtigt hindbær i grøden. Hindbærrene skal forblive så hele som muligt.

Grøden kan jævnes let med et par skefulde kartoffelmel rørt op i kold vand. Hvis du jævner med kartoffelmel, skal det ske, når grøden er lige under kogepunktet.

Grøden drysses med et tyndt lag sukker, så den ikke trækker skind, når den afkøles.

Server rødgrøden med kold fløde.

Fløde er godt til at neutralisere oxalsyren der er i rabarber.

Share
Jordbær/Rabarbergrød eller Rødgrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins