Er der noget mere sommerligt end Jordbær, og her vil vi godt forlænge sommeren lidt også selvom vejret ikke er det smukkeste og varmeste.

Men det er alligevel så sommerligt at jordbærrene vælter frem fra planterne og hvor er det skønt at kunne plukke den mængde man har lyst til at spise eller tilberede på den ene eller anden måde.
I morgen kommer der endnu en jordbæropskrift, men det er på jordbærgrød.

Vi kan rigtig godt lide opskriften fra Camilla Plum, men har tilføjet vores eget tvwist med hyldeblomstskærme.

Jordbærsyltetøj
3 mellemstoreglas

1 kg jordbær, eller 500 g jordbær og 500 g stikkelsbær
750 g sukker
saft af en citron og citron skal (selvfølgelig fra en økologisk citron).
5 skærme af hyldeblomst, modne så der er en god mængde pollen.
1 vanillestang

Varm sukkeret i ovnen ved 200 grader i tyve minutter, i en ildfast skål. Varm gryden op med en lille smulevand. Kom bærrene hele i den varme gryde. Når det safter rører man det varme sukker i. Lad det koge ret voldsomt til saften er kogt ind til en tyk sirup. Det bliver lidt tykkere når det er kølet af. Tag fra varmen og rør citronsaften i. Kom på glas skyllet i en eller anden slags stærk spiritus. Luk lågene mens syltetøjet er varmt. Opbevar i køleskabet.

Det er godt på nybagt brød, eller alternativt ovenpå flødeskum i et lille kræmmerhus.

Mums siger jeg bare.

Share
Jordbærsyltetøj
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins