I går ankom vores fine Ascot ovn i grøn med messinggreb.
Det er stort og godt.
Det skulle selvfølgelig fejres efter et ihærdigt malkeforsøg på vores Danske Landrace ged Margrethe.
Det stædige dyr ville ikke helt det samme som os og kiddene fik møflet sig op og kunne spise med hende.
Det skal gennemtænkes så de ikke kan.

Det skulle altså også fejres, så jeg lavede en sødet mørdej.
300 g mel
150 g smør skåret i tern
100 g rørsukker
1 æg

Mel og smør blandes og når det smuldrer en anelse kommes sukkeret i.
Herefter tilsættes ægget så dejen samler sig.
Da det var sent og skulle spise aftensmad rullede jeg dejen ud og kom den i en smurt tærteform, jeg bruger de hvide fra pillivuit, jeg synes de fordeler varmen godt.
Ind på køl et øjeblik mens ovnen blev 180-200 grader og det klarede ovnen selvfølgelig fint.
Dejen blev bagt jævnt og intet var mere brunt end andet. Perfekt.

Cremen blev tilberedt.
3 æggeblommer,
100 g sukker,
1/2 liter mælk
Vanillesukker eller 1 stang,
1 spsk maizena
Æggeblommer, sukker og mælk koges op under omrøring.
Og skal begynde at tykne men ikke for stort et blus, så får man nemlig ikke creme men sød røræg.
Der skal røres og vanille sukkeret kan tilsættes.
I et glas opløses maizena med en smule af den kolde mælk.
Når æggemassen er varm tilsættes maizena under omrøring og det vil nu tykne og blive til en passende creme.

Den skal sammen med bunden køle helt af. Det kan passende gøres mens man plukker jordbærrene i haven.

Når tærte og creme er afkølet anbringes cremen oven på tærtebunden og dernæst anbringes halve eller Hele jordbær.

20130702-070014.jpg

20130702-070020.jpg
God dag derude her står den på speciale og dyrepasning og eller bagning af diverse brød.
Vi har ingen ovn haft siden 24 april, den har været længe ventet.

Share
Jordbærtærte
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins