Nu i disse dage er det herligt vejr og man får helt lyst til en god is til at køle sig på 🙂 Disse er hvis du ikke lige tager på havnen 🙂

Politiken har lavet en guide over det:

I disse uger vågner byens isbarer op af deres vinterdvale. DMI har lovet godt vejr, og det er traditionen tro startsignalet til, at byens isboder fylder deres kølediske til randen med læskende sorbeter og kølende mælkedrømme.

Siciliensk Is
På Vesterbro finder man en isbar, der dyrker old-school siciliansk is.

De fleste råvarer er fra den solbeskinnede ø. Herfra importeres både nødder til signatur-isen med pistacie, men også til mandel-, hasselnød- og pinjekerneis. Også safterne, der bruges i de friske citron-, mandarin- og blodappelsinsorbeter, er lavet af frugter modnet under Siciliens bagende sol, presset, frosset og sendt direkte til Skydebanegade 3.

I år har isbaren fået en ny delikatesse på kortet. Der er tale om den sicilianske specialitet is i brioche – en såkaldt issandwich. Briochen er bagt af en traditionel siciliansk opskrift og kan sammenlignes med en sød vanilje-tebolle. Man kan både få briochen serveret med is i til 37 kr. eller med siciliansk citron granita (en form for siciliansk slush af friskpresset citronsaft, vand og sukker) til 30 kr.

I Siciliansk Is kan du vælge op til tre slags is, uanset om du vælger en lille, mellem eller stor størrelse – så der er rig mulighed for at få smagsløgene udfordret.

Siciliensk Is, Skydebanegade 3, 1709 København V, 30 22 30 89, Åbent apr.: hver dag 13-18, maj-aug.: dagligt 12-21, sep.: 13-18.

Isværket
Et godt issted midt på Nørrebro. Ofte kan man se børnefamilier på vej hjem fra institution foretage et pitstop hos Isværket, hvor de små poder kan nyde en god gammeldags økologisk flødeiskrem. Der er plads til cirka 12 store og små gæster i solen foran isbaren.

Issortimentet består af Hansens Is, der er kendt for sit gammeldags danske ismageri.

Man kan vælge blandt adskillige flødeklassikere – i flæng kan nævnes vanilje, nougat og rom/rosin. Lidt alternative varianter er det også blevet til med lakrids/hindbær, Mokka Ricco og puddersukker. Sorbeter som blandt andre guava, blodappelsin og ananas/lime er også på iskortet.

Prisen er 25 kroner for to kugler, 35 for tre og 45 for fire kugler. Isværket sælger også slush-ice lavet på Søbogaard-safter i tre størrelser – en tyver for den mindste. Lige nu er det med hyldeblomst, men det varierer.

Isværket, Stefansgade 15, 2200 København N, 27 36 49 89, Åbent ma.-fr. 12-solnedgang, lø.-sø. 12-solnedgang.

Mamma Che Gelato
Klassikeren på Nansensgade lever, trods rygter om det modsatte, i bedste velgående. Mamma Che har lige smækket dørene op for endnu en issæson.

Isbaren byder på intens italiensk is af den cremede autentiske slags. Faktisk er isen så cremet, at den bliver smurt på en italiensk, sprød vaffel med løs hånd frem for at blive rullet i små hårde bolde.

Isdisken byder på ca. seks forskellige sorbeter og cirka det dobbelte antal forskellige cremede mælkeis. Her kan man vælge mellem italienske klassikere som den kraftige bløde chokolade, tiramisu og Zuppa Inglese.

Blandt sorbeterne finder man også klassikeren med citron, der er lige præcis så frisk og læskende, som den skal være på en varm solskinsdag.

En kugle i enten bæger eller vaffel koster 18, to 24 og tre koster 30 kr.

Mamma Che Gelato (har ingen hjemmeside), Nansensgade 62, 2200 København N, 33 33 99 60, Åbent apr.:13-20, Maj og varmere måneder: 12-21.

Frost Factory
Hos Frost Factory på Nordre Frihavnsgade fremstiller de selv al deres is i forretningen og kan derfor sende nye smagsvarianter ud i køledisken fra time til time. Op til 100 forskellige slags.

Det er desuden muligt at sætte sit helt eget præg på sin is. Som noget særligt har Frost Factory nemlig en ‘frost plade’, som gør det muligt at blande isen med nærmest hvad som helst: frisk frugt, Oreos, nødder eller vingummibamser.

Issæsonen er kun så småt gået i gang, og forretningen matcher udvalg og åbningstider med solens gang. Den søndag i starten af april, da IBYEN var forbi, var himlen temmelig grå og udvalget i forretningen tilsvarende sparsomt.

Men det var dog muligt at samle et flot bæger med en meget mørk og cremet chokoladeis lavet på mælk, sød jordbæris og en perfekt syrlig citronsorbet. Som noget helt naturligt får man også tilbudt smeltet chokolade på toppen. Ja tak! Hele herligheden koster 30 kroner. Hvis man bare vil have to kugler koster det 25 kr. og fire kugler koster 35.

Blandt årtets nyheder i disken er en mørk, bitter chokoladeis lavet på chokolade, der har et kakaoindhold på 80 procent. Den er ikke børnevenlig, hilser indehaveren af Frost Factory Ole Koppel.

I voksenafdelingen er også Frost Factory’s Sacher Torte, der, inspireret af den østrigske lagkage, består af sandkage, chokoladeis og abrikosmarmelade, overtrukket med mørk chokolade.

Frost Factory, Nordre Frihavnsgade 2, 2100 København Ø, 35 26 44 75 / 20 48 24 68, Åbent hver dag 10-22, men åbningstiderne følger vejret, (i øjeblikket er der kun åbent, når solen skinner).

Bryggen 11
Midt på Bryggen, lige på den anden side af vejen fra Bryggens Havnebad, ligger en meget populær isbar. I 2009 blev isbaren på ibyen.dk stemt ind på en førsteplads, som læsernes svar på Københavns bedste isbar.

Her er isen hjemmelavet på økologisk mælk, og der er et hav af fantasifulde smagsvarianter. Blandt andre sorbet med havtorn eller basilikum, solbær med estragon og citron med anis. Af mælkeis kan man blandt andet vælge mellem en hvid chokolade med citron, blå birkes og kaffe-is eller en kokos, lime og ingefær-variant.

En kugle i bæger eller vaffel koster 20 kr. to 28, tre 35, og er man til den helt store med fire kugler koster det 42 kroner.

Bryggen 11, Islands Brygge 11, 2300 København S, telefon 33 11 02 01, Åbent sø.-to.12-20, fr.-lø. 12-21.

Ismageriet
På Vestamager, tæt ved Ørestaden og de store grønne arealer på Amager Fælled, finder man Ismageriet – godt og klassisk.

Det er en lille tidslomme med retro-interiør, turkise klinker og i år også med ny original og ekstra stor isdisk, specialdesignet i Italien til Ismageriet.

Her er desuden en sydvendt terrasse, hvor man kan nyde hjemmelavede smagsvarianter af økologisk, fedtfattig mælkeis, sorbeter og yoghurt-is.

Hver dag kan man vælge mellem cirka 16 forskellige slags mælke-is. Blandt de lidt mere alternative varianter finder man kirsebær, espresso/honning, nutella/kiks og mynte-chokolade. Desuden er der sorbeter af blandt andet æble, hindbær og hyldeblomst.

På Ismageriets hjemmeside kan man altid tjekke dagens udvalg, før man begiver sig på udflugt til Kongelundsvej.

Prisen ligger på 18 for en, 26 for to, 34 for tre og 42 kroner for fire kugler. Som kronen på værket kan man på Ismageriet få god, klassisk guf på toppen af sin vaffel for tre kroner.

Ismageriet, Kongelundsvej 116, 2300 København S, telefon 60 60 10 40, Åbent hver dag 11-21.


Share
Køb is 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins