Da jeg fredag havde besøg havde jeg bagt kage, og på trods af længere bagetid så tror jeg at min dej må have været tykkere end den som der berette om på DinBaghave.dk, den skulle ihvertfald have længere tid. Men god blev den.

Kage til 8-10 personer:
Ingredienser

275 g mel

185 g smør, blødgjort

225 g sukker

3/4 tsk bagepulver

3 æggeblommer

175 ml mælk

1/2 – 1 glas hindbærribs syltetøj (se ovenfor) – efter smag og behag, det kan godt være anden syltetøj.

3 æggehvider

185 g sukker
Fremgangsmåde

1. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt derefter æggeblommerne én ad gangen. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i kagedejen sammen med mælken. Rør til dejen er ensartet.

2. Kom dejen i en smurt og melet bradepande (alternativt, bare foret med bagepapir) på ca. 30 cm x 40 cm. Bag dejen i 15 minutter i ovnen ved 200 graders varmluft.

3. Pisk i mellemtiden æggehviderne stive i en ren skål og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil der dannes en fin marengs.

4. Når kagebunden er bagt, tages den ud af ovnen. Fordel syltetøj i en jævnt lag og dernæst marengsen. Drys tilsidst med lidt ekstra sukker på toppen. Bag kagen i ovnen ved 200 grader varmluft, til den er letgylden. Det tager ca. 15 minutter.

20120708-085235.jpg

Share
Kage – bedstefars skæg
Tagged on:     

2 thoughts on “Kage – bedstefars skæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins