Det er altid godt med hjemmelavet fond, og da vi står og skal bruge det til en ret til nytår, var det jo oplagt at gå igang med sin egen.

  • 5 kg kalveben
  • 2 store løg (i skiver)
  • 2 gulerødder (i grove stykker)
  • 2 blegselleri (i grove stykker)
  • 1/4 knoldselleri (i tern)
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 laurbærblade
  • 5-7 hvidepeberkorn
  • timiankviste

Kødet og løgene brunes kraftigt i ovnen. Dernæst kommes det i en stor gryde og dækkes med vand, det koges op, skummes af og man tilsætter resten af ingredienserne.

Fonden skal koge i ca. 8 timer og skal jævnligt og grundigt skummes af. Si fonden og kog den ind til den passende konsistens.

Share
Kalvefond

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins