Jeg tænkte at lørdagens gæster skulle have lidt til efter maden og det blev derfor til en kanelkage med kaffe/kakaoglasur.

Den blev velmodtaget både lørdag og i dag.

Kagen bliver slet ikke tør og kedelig, men er let svampet. Jeg erstattede kærnemælk med minimælk, da det var hvad jeg havde i køleskabet, og det blev jo vellykket alligevel, tak for opskriften.

Jeg benyttede en opskrift fra Newyorkerbyheart

Kanelkage med kaffe-/kakaoglasur, 1 lille bradepande:
125 g smør, blødt
325 g rørsukker
2 æg
400 g mel
2 tsk. natron
½ tsk. groft salt
4 tsk. stødt kanel
½ liter minimælk

Glasur:
50 g blødt smør
185 g flormelis
3 spsk. stærk kaffe
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. usødet kakaopulver
Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Tilsæt æggene en ad gangen, pisk godt mellem hvert æg. Bland mel, natron, salt og kanel sammen – bland de i dejen skiftevis med kærnemælken. Beklæd en lille bradepande med bagepapir, kom dejen i og sæt i en 200 grader varm ovn (jeg brugte ikke varmluft), bag i ca. 30-40 minutter til dejen er gennembagt. Tjek med en tandstikker, inden kagen tages ud. Lad den afkøle på en bagerist.
Rør meget blødt smør med flormelis, kakaopulver, vanilje og kaffe – smag den til. Smør den på den kolde kage.

Share
Kanelkage med glasur(kaffe/kakao)
Tagged on:         

2 thoughts on “Kanelkage med glasur(kaffe/kakao)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins