Jeg tyer ofte til Claus Meyer eller Camilla Plum når jeg skal bage noget som ikke lige sidder på rygraden.

Denne gang ville jeg bage kanelsnegle, da Mathias har fået ny kollega, som jeg synes skulle smage dansk hjemmebag.

Jeg håber det falder i hans smag, nu har jeg ihvertfald forsøgt 😉

Valget stod egentlig mellem kanelsnegle eller fastelavnsboller, men de må være der i slutningen af ugen eller i starten af næste, fastelavn er jo først på søndag.

Denne gang faldt valget altså på en opskrift af Plums og fra hendes program, der tidligere er blevet vist på DR – Boller af Stål.

Man laver først en festbolledej, som jeg faktisk også brugte til at lave som Naan den anden dag hvor jeg havde hyggeligt besøg.

Festbolledej

  • 25 g gær
  • 4 dl lunken mælk
  • 100 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 12-13 dl hvedemel
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk groft salt

Til kanelsnegle, boller, luciabrød, birkessnegle, brunsviger, kanelbrød og æggebrød skal der desuden bruges:

  • 1 tsk stødt kardemomme

Opløs gæren i den håndvarme mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt grundigt. Hold noget af melet tilbage. Det er vanskeligt at sige, hvor meget der præcist skal til. Der må hellere være for lidt end for meget i. Dejen er klæbrig, og det skal den være.

Sæt dejen til hævning et køligt sted, til den er hævet flot op. Herfra kan man så forme den, til hvad det skal være.

Generelt skal bagværket hæve lunt anden gang. Det skal pensles med æg, så snart det er formet på pladerne, og inden man sætter det til hævning, og så skal det bage ved 200 grader i forbløffende kort tid.

Remonce:

  • 150 g blødt smør
  • 3 dl sukker
  • 1,5 spsk kanel
  • 2 tsk stødt kardemomme

Rør remoncen sammen.

Rul dejen meget tyndt ud til et stort rektangel ved hjælp af en smule mere mel.

Tænd ovnen på 200 grader.

Smør remoncen ud på dejen, men ikke helt ud til højre kant.

Rul dejen sammen til en tyk pølse, fra venstre mod højre, og skær dejen i ca 1 cm tykke skiver.

Læg dem på bagepapir og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse.

Pensl med sammenpisket æg. Bag i ca 10 min, men hold øje med sneglene.

Spis dem som de er, eller med en glasur af flormelis rørt med citronsaft.

Jeg fandt opskriften online, men brugte egentlig den der er i hendes bog Mit Skandinaviske Køkken.

Enjoy alle sammen.

20130204-180119.jpg

20130204-180126.jpg

20130204-180134.jpg

20130204-180141.jpg

Share
Kanelsnegle
Tagged on:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins