Hvis man skal på farten er det særdeles godt med lidt lækkert, og det er specielt at foretrække, da hvad man køber på rastepladserne i Danmark og resten af Europa er velbetalt. Derfor har jeg det med at lave lidt godt i form af grovpizza’er, lidt sødt og lidt grønt så man derved kan spare på turen gennem Danmark eller Europa – det er yderligere godt hvis man kommer til at hænge i en kø og børnene eller en selv bliver sultne og tørstige.

Kanelsnegle (24 stk)

Dej:

  • 125 g smør
  • 500 g mælk
  • 25 g gær
  • 100 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ca. 1.2 kg hvedemel

Kanelsmør:

  • 200 g smør (stuetemperatur)
  • 200 g sukker
  • 4 tsk stødt kanel
  • 1 æg til pensling

Først laves dejen. Smørret smeltes i en kasserolle, og når det er smeltet hældes mælken i. Jeg varmer det lige en anelse mere, så det når op på 37-38 grader, så gæren har bedre forhold.
Hæld mælk+smør op i en stor skål, og smuldr gæren ud i det. Rør rundt til gæren er opløst.

Ælt mel lidt af gangen, til dejen er glat og smidig, og stadig en lille smule klistret. Ikke så den hænger i, men man må godt kunne mærke den føles lidt fedtet. Den skal kunne slippe bordet, når man ruller den ud lidt senere.

Dejen skal nu hæve 3-4 timer. Imens dejen hæver laves kanelsmørret. Rør smør, sukker og kanel sammen til en ensartet masse, og stil det til side.

Når dejen har hævet tilstrækkeligt, hældes den ud på et meldrysset bord, og æltes godt igennem, for at få luften ud af den.

Derefter rulles den ud til en stor firkant (ca. på størrelse med en bradepande). Når den er rullet ud smørres den med kanelsmørret, i et jævnt lag over det hele.

Dejen rulles sammen på den lange led som en pølse. Læg den med flappen nedaf til sidst, så holder den bedre.

Tag en skarp kniv og skær skiver af pølsen i 1-2 cm tykkelse (så der kan blive 24), og læg dem på en bageplade med bagepapir.

De ubagte kanelsnegle stilles til efterhævning en halv times tid, de pensles med ægget, og drysses eventuelt med lidt perlesukker.

Sneglene bages ved 18 i ca 15 minutter, eller til de er lysebrune.

Tag dem ud af ovnen, og spis dem lune, eller lad dem køle af og smør dem med glasur. (Hvis det kan lides)

Share
Kanelsnegle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins