En rigtig lækker ret vi lavede for nylig er Kanin i Dijonsennep.
Opskriften er fundet hos Brødrene Price med egne justeringer i forhold til hvad der kunne skaffes i lokale supermarkeder og hvad vi selv havde på hylden.
Til ca. 4 personer
Ingredienser:

1 kanin på ca. 2kg .
150 g dijonsennep
200 g champignoner
200 g løg
3-4 fed hvidløg
150 g smør
2½ dl hvidvin (vi lavede det i en mousserende cremant)
1 dl piskefløde
saft fra ½ citron
Krydderbuket (persille, timian, laurbær)

Spätzle (tyske nudler)
4 kopper mel
4 æg
2 kopper vand
1 tsk salt

Fremgangsmåde:
Partér kaninen i passende stykker. Stykkerne krydres med salt og peber og smøres grundigt med sennep. Det er vigtigt at bruge frisk sennep, ellers går det ud over velsmagen. Når kaninstykkerne er smurt ind, sættes de til side.

Derpå pilles løgene, de skal hele i retten(hvis det er skalotteløg). Champignonerne renses, og de må godt deles i halve eller kvarte alt efter størrelsen. Hvidløgsfeddene skal ikke pilles. Så smelter man smørret i en gryde, gerne den sorte af støbejern, og når det er bruset af, kommer man kaninstykker, løg, hvidløg og krydderbuket i gryden og bruner det hele ved jævn varme, mens man vender flittigt på det. Pas på ikke at stikke i kødet, så saften løber ud, og det bliver tørt.

Når alt er smukt brunet efter et kvarters tid, koges gryden af med hvidvinen. Tilsæt champignonerne og læg låg på gryden. Skru ned for blusset og lad retten simre videre i ca. 30 minutter. Så fiskes kaninstykker og grøntsager op, og det hele holdes varmt. Krydderbuketten smides ud, og piskefløden kommes i gryden. Lad det koge igennem og smag saucen til med citronsaft og evt. mere salt, peber og sennep.

Kom kanin og grøntsager tilbage i gryden, varm det igennem og server retten rygende varm. Hertil kan man servere spätzle eller en god kartoffelmos.

Spätzle
Kom melet i en skål, rør æg, vand og salt grundigt i. Dejen må ikke være fast, men heller ikke for flydende. Bred dejen ud (evt. ved hjælp af en kagerulle) på et melet skærebræt og ”skrab” små, tynde flager ned i en gryde med kogende, saltet vand. Når de kommer op til overfladen er de færdige.

Vend spätzle i brunet smør inden servering.

Mums og velbekommen.
IMG_0749IMG_0750

Share
Kanin i dijonsennep
Tagged on:     

2 thoughts on “Kanin i dijonsennep

  • marts 31, 2014 at 9:39 am
    Permalink

    Uhhhmmmm….bliver da helt sulten her fra formiddagen! Der findes intet bedre end kanin, det er bare ærgerligt at det er lidt svært at drive op herhjemme 😉
    Mvh Matilde fra TildeMa(d)

    Reply
    • april 5, 2014 at 11:50 am
      Permalink

      Lav det alternativt med kylling, det skulle nok gå. ellers spørg hos slagteren.

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins