Jeg benytte lejligheden til at anbefale opskriften, som blev serveret på Dr’s Aftenshowet den anden dag i forbindelse med Vietnamesisk mad.

Det karamelliserede kød er godt krydret pga. peberet i retten, men det afvejes godt af sukkeret/karamelsaucen.

Her med opskriften og tilberedningen:

Karamelliseret svinekød

Karamelliseret svinekød serveres i Vietnam med kålsalat. det er en typisk bonderet og er meget populært blandt vietnameserne. Der er ekstra meget velsmag i retten, når man kombinerer svinekød med fiskesauce og lader det karamellisere langsomt.
Karamelliseret svinekød
600 g svinebryst 2×3 cm tern
60 g hvide løg eller evt. skalotteløg
20 g sort peber, knust
50 g karamel sauce
30 g fiskesauce alternativt kan der i en snild vending bruges østerssauce
60 g vand
Bland alle ingredienserne sammen og kog det op i en lerpotte eller alternativt kan en Römertoft bruges, det gik i hvert fald her. Det kom dog i en varm ovn, med en anelse mere vand end den oprindelige opskrift fra DR.DK

Lad det simre i ca. 2 timer til kødet er karamelliseret. Jeg serverede kødet med nykogte ris til, men det kunne godt have båret en kålsalat eller noget andet, der ligesom ville løfte til noget mere frisk.

Share
Karamelliseret svinekød
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins