Tidligere på året skrev jeg et indlæg om nogle kardemomme småkager. Dem har jeg nu forsøgt mig med 2 gange, og de smager dejligt 🙂

Da vi holder møde for butikkerne i morgen tænkte jeg derfor det var oplagt at lave en portion eller to til dem, samtidig med der også skulle laves årets første pebernødder 🙂

Onsdag og torsdag blev der bagt til den helt store guldmedalje 🙂

 

Kardemommesmåkager

Ingredienser :

150 g mel

150 g sukker

125 g smeltet afkølet smør

1 æg

1 tsk. kanel

Frø fra 10 kardemommekapsler

1/4 tsk. natron

 

Tænd ovnenog sæt temperaturen på 200 gr. C. Find dine bageplader frem og beklæd dem med bagepapir.

 

Du kan også bruge stødt kardemomme, men der er en helt anden duft og smagsoplevelse ved at knuse frøene selv.

 

Pil frøene ud af kardemommekapslerne og stød dem i en morter, eller mas dem med bagsiden af en trægrydeske – du bestemmer.

Afmål mel, kanel og natron – bland det sammen med din knuste kardemomme.

Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og skummende.

Tilsæt smør og pisk.

Pisk pisk pisk.

I med melblandingen og rør rundt til det er velfordelt.

Dejen sættes på bagepladerne, der skal en pæn stor teskefuld til hver kage, der kan være mellem 12 og 16 kager på hver plade. Læg dejen på bagepladerne – en pæn teskefuld til hver kage og 12 kager på hver plade.

Der bliver ca. 45 kager i alt.

Bagepladerne kommes i ovnen, en ad gangen. Kagerne bages i ca. 11-12 minutter. Derefter tages de ud af ovnen, man kan med fordel lade dem stå et minuts penge på pladen og derefter flytte dem over på en rist til afkøling, men det går også fint uden at de står ekstra på pladen. I hvert fald herhjemme.

De er lækre sprøde og går ganske godt med chaite, alm. te eller en god kop kaffe.

Velbekommen og god søndag til jer derude.

Share
Kardemomme småkager update

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins