Jeg vil dele denne opskrift med alle jer derude, som endnu ikke kender til:LoneLandmand

Hun har en utrolig hyggelig og spændende blog, som jeg bestemt synes er værd at følge med i, på denne side finder man hendes oprindelige indlæg

som har givet mig ustyrlig meget lyst til at bage, mere end de chokoboller jeg bagte i morges, da jeg eeeeelsker duften/smagen af kardemomme. Jeg har lånt indlæg og billeder fra Lones side, så jeg husker det hele til jeg selv får dem bagt.

Kardemommekager

I dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

150 g mel

150 g sukker

125 g smeltet afkølet smør

1 æg fra en våd høne

1 tsk. kanel

Frø fra 10 kardemommekapsler

1/4 tsk. natron

Det var alt – så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Find dine bageplader frem og beklæd dem med bagepapir.

Du kan også bruge stødt kardemomme, men der er en helt anden duft og smagsoplevelse ved at knuse frøene selv.

Pil frøene ud af kardemommekapslerne og stød dem i en morter, eller mas dem med bagsiden af en trægrydeske – du bestemmer.

Afmål mel, kanel og natron – bland det sammen med din knuste kardemomme.

Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og skummende.

Tilsæt smør og pisk.

Pisk pisk pisk.

I med melblandingen og rør rundt til det er velfordelt.

Læg dejen på bagepladerne – en pæn teskefuld til hver kage og 12 kager på hver plade.

Der bliver ca. 45 kager i alt, så du må bage i flere omgange.

Sæt bagepladerne i ovnen – en ad gangen – og bag dine kager 11 – 12 minutter. Lad dem stå 1 minut på pladen og flyt dem derefter over på en rist til afkøling.

Lækre sprøde småkager – varmt krydrede og alt hvad man kan ønske sig til en kop eftermiddagste eller kaffe.

Share
Kardemomme småkager

One thought on “Kardemomme småkager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins