I dag besluttede jeg mig for, at bruge nogle af vores kartofler og noget hakket oksekød. Beslutningen på en ret faldt på Moussaka, desværre havde jeg ikke aubergine og derfor blev det til kartoffel moussaka.

Det var et vellykket første forsøg, og det blev rost af Mathias. Beklager de manglende billeder.

Derfor skal i da også have opskriften.

Ingredienser

til 3-4
3/4 kg skrællede kartofler i tyndeskiver,
2 hakkede løg,
½ kg hakket oksekød,
2 spsk olie,
2 fed knust hvidløg,
2 spsk koncentreret tomatpuré,
1 ds flåede tomater evt. med basilikum
1 dl kalvebouillon (andet kan bruges)
2 tsk oregano,
salt& peber
Ostesauce:
50 g smør,
5 spsk hvedemel,
½ l mælk,
75 g reven ost,
3 æg,
1 tsk salt,
hvid peber,
reven muskatnød
FREMGANGSMÅDE
Kartoffelskiverne steges knap møre i olie, Og læg herefter halvdelen som bund i et smurt ovnfast fad.

Svits løg og kød til det er brunt og løst. Tilsær hvidløg, tomatpuré, flåded tomater, bouillon og krydderier. Lad nu saucen småkoge 30 min og smag til med salt og peber.

Ostesauce:
smelt smørret og rør melet i, tilsæt nu mælk lidt ad gangen og rør kraftigt imens suacen koger godt igennem. Lad den herefter afkøle lidt inden ost og æg piskes i. krydr tilsidst med salt, hvidpeber og muskatnød.

Fordel kødsaucen over kartoflerne, herefter et tyndt lag ostesauce og læg endnu et lag kartofler henover, for at tilsætte det sidste af kødet og tilsidst hældes ostesaucen over, og der drysses med lidt rasp og revet ost.

Bages 45 min. ved 200 grader

SERVERING
Vi spiste det uden noget til, men det ville være godt med salat og flutes, og på den måde ville retten række til flere.
Share
Kartoffel Moussaka

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins