En god tærte der er forholdsvis let at lave og som mætter kan fyldes med porre og kartofler, evt. Bacon hvis man ikke skal servere den for vegetarer.

Ingredienser:
Mørdej:
250 g mel (det kan være fuldkorn el. Alm. Hvede)
170 g smør skåret i tern
1 tsk salt
1 dl vand

Mel og salt blandes og smørret smuldres i og samles til en kugle, hvorefter vandet blandes i og der æltes til den er samlet.

Find tærteformen frem og smør den med smør og fordel herefter dejen i. 3/4 eller helt op til kanten.
Prik i bunden med en gaffel.
Stil dejen på køl i min. 30 min eller til den skal bruges. Den bliver lidt tør hvis den ikke overdækkes.

Fyld:
3 store kartofler i tern.
3 porre i tynde skiver.

Grøntsagerne koges i let saltet vand til kartoflerne er møre, start evt med at komme kartoflerne i vandet før porrerne. Når de er møre skal de sigtes fra vandet og køle let af.

Ægge/ostemassen:
2 æg
2 dl creme fraiche
2 spsk flødeost
1/2 gederulle
Salt
Peber
Muskatnød

Æg, creme fraiche og flødeost piskes sammen og smages til med salt, muskatnød og peber.

Tærtebunden skal forbage i 20 min ved 190 grader.
Herefter hældes grøntsager over dejen og dernæst æggemassen.
Der toppes af med skiver af gedeost.

Tærten bages i ca 30 minutter.

Den er lækker på et frokost bord 🙂

20130329-125807.jpg

Share
Kartoffelporretærte
Tagged on:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins