Vi har jo haft en del dejlige kantareller allerede og det skal udnyttes til en masse forskellige retter, denne gang var der lækre aspargeskartofler og kantareller.

MUMS 🙂

Ingredienser

4 personer

600 g små aspargeskartofler
600 g karljohansvampe eller anden svamp, f.eks. portobello, markchampignon eller kantarel
50 g smør
2 spsk. olivenolie
12 kviste timian
salt
sort peber

Sådan gør du:
Vask og kog kartoflerne møre. Køl dem herefter lidt af, og pil skrællen af dem.

Rens svampene og skær dem i mindre stykker.

Smelt smørret på en pande sammen med olivenolie. Steg kartofler og svampe sprøde og gyldne heri. Rib timianbladene fra stilkene, og lad dem stege med de sidste 2 minutter. Krydr med salt og peber.

 

Tip

Du kan fint bruge andre rodfrugter end kartofler til denne tilbehørsret. Hvis du tilsætter en 1/4 l fløde 38 procent og lader den koge med, indtil den bliver cremet, så vil du desuden have en fremragende sovs til retten.
Vi kom lidt gedeost på toppen, det blev rigtig lækkert 🙂
Share
Kartofler og svampe
Tagged on:

6 thoughts on “Kartofler og svampe

  • juli 11, 2012 at 6:14 am
    Permalink

    Lækker svampemad ! 🙂 Tror du der er kantareller at finde om 14 dage – 3 uger ? Så passer det med jeg går på ferie 😉

    Reply
    • juli 11, 2012 at 6:33 am
      Permalink

      Ja vi fandt dem indtil omkring okt flere steder sidste år dog ikke så store som nu.

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins