En spændende og lækker ret med god smag.

  • 50 g tørrede bla. svampe( 100 g frosne karljohansvampe)
  • 100 g smør
  • 100 g knoldselleri
  • 4 spsk mascarpone
  • 2 dl kraftig kalvefond
  • 1 spsk hindbæreddike
  • 50 g mørk chokolade
  • 200 g friske bla. svampe (eller 200 g karljohansvampe)
  • 500 g Kobekød i bøffer (eller 500 g pudset øko-oksehøjreb)
  • smør
  • olivenolie
  • sydesalt (havsalt)
  • friskkværnet sort peber
  • frisk storbladet brøndkarse
  • (evt. tørrede hindbær)

Opblød de tørrede svampe i rigeligt vand og steg dem på en meget varm pande i rigeligt smør, til de er gyldne. Kog sellerien mør, og blend den med svampene, svampesmørret og mascarponen. Smag til med salt og peber og hold det lunt.

Kog kalvefonden op, smag til med hindbæreddike, og pisk den hakkede chokolade i. Herfra må saucen endelig ikke koge, for så skiller den.

Steg de friske svampe, og drys med sydesalt og peber. Krydr kødet godt med salt og peber, steg det kort på en meget varm pande i lige dele olie og smør. (hvis det er oksehøjreb steges det færdigt i ovnen, til det er rødt til medium). Server bøffen(hvis højreb skal det være tykke skiver) sammen med pureen, de stegte svampe og brøndkarsebladene. Dryp kødet med chokoladesaucen. (og evt. drys med tørrede hindbær).

Share
Kobekød, blandede svampe, brøndkarse og chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins