Det rigtig gode forårsvejr inspirerede mig til at lave koldskål og det den af slagsen med tykmælk og kærnemælk.

Det er dog ikke min foretrukne omend den hurtigste af dem man kan finde herinde.
Opskriften giver ca 2 liter hvilket er nok til 4-6 personer.

6 æggeblommer helst fra egne høns
3 spsk sukker
1 spsk vanillesukker
1 vanillestang
1 liter kærnemælk
1 liter tykmælk
Citronskal var en citron finrevet og behøver jeg sige økologisk
Saft fra 1/2 citron

Æggeblommer, sukker, vanillesukker og vanillemarven piskes til det er skummende og næsten Hvidt.
Der skal stadigvæk piskes mens tykmælk og kærnemælk tilsættes, så det blandes godt.
Der smages til med citronsaft og bland samtidig skallen (citron) i.
Lad koldskålen komme på køl og trække i min. 1 times tid.

Her serveres der altid kammerjunker til. Men gør som i kan lide 🙂

20130418-193043.jpg

Share
Koldskål med tykmælk og kærnemælk
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins