Nytårsaften besluttede jeg at det skulle være året for 1. kransekage bagning.
Jeg besluttede mig for at anvende en opskrift af Mette Blomsterberg, da jeg havde rørsukker.
Jeg justerede den ved at komme nougat i midten.
Opskriften er denne.

Kransekage masse:

500 g. ren rå marcipan
200 g. rørsukker
100 g. æggehvider

Glasur:

100 g. flormelis
en anelse past. æggehvider

Kransekage masse:
Rørsukker og æggehvide røres sammen. Lad det trække ca. 1 time for at opløse sukkeret. “Sukkerhviden” æltes ind i marcipanen lidt efter lidt til kransekagen er ensartet. Kransekagemassen kommes op i en stof sprøjtepose med en trekantet tylle i og sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir, til lige store rustikke “kransekager” á ca. 50 g. [Jeg valgte dog, at forme dem selv, da jeg ikke ejer en fornuftig sprøjtepose og tylle.]

Lad disse “lufttørre” en ½ time, før de rettes op med hænderne. Med en ganske lillebitte smule vand på fingrene, formes de tørrede rustikke kransekager nu til fine ensartede kransekager. Bages ved 200 grader til de er gyldne ca. 8 – 10 minutter & afkøles.

Glasur:
Flormelisen sigtes i en skål og der kommes en anelse past. æggehvide i, mens glasuren piskes luftig og hvid med en håndmikser. Bemærk at glasuren skal være lige nøjagtig så flydende at man kan sprøjte den, men at den heller ikke må flyde sammen, når den røres i. Sprøjte glasuren kommes i et lille kornet, (et trekantet stykke bagepapir, foldet til et kræmmerhus) og der sprøjtes de klassiske striber på de afkølede kransekager.
Min glasur var ikke den smukkeste heller, netop grundet sprøjtepose og tylle, men det går nu nok, smagen var nemlig rigtig god.
Kransekagen var tilpas fugtig og ikke tør, som mange af dem man køber.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share
Kransekage
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins