Nytårsaften anvendte jeg for første gang mit krustade jern, som jeg jo købte af en sød læser (Bodil) herinde fra (dog fra dengang på den gamle side).
Det er simpelthen skønt at man kan få hjælp af sine læsere 🙂

Det var lige et sidespring. Tilbage til opskriften.
Den fandt jeg på kagekagekage.dk
Opskriften var lige til at gå til og de blev bare rigtig gode.
125 g. hvedemel
2 æg
3/4 dl. hvidtøl (jeg brugte almindeligt øl, og det virkede helt fint)
1 1/4 dl. vand
1/2 tsk. sukker
1spsk. olivenolie
salt
olivenolie eller vindruekerneolie
krustadejern

Rør først melet med øl, vand og sukker. Rør derefter æg, olie og lidt salt i. Dejen skal have konsistens som en god pandekagedej. Lad dejen hvile 30 minutter. Justér evt. konsistensen med lidt ekstra vand.
Varm fedtet/olien op til ca. 180 grader (det skal syde når en tændstik stikkes ned i olien); lad krustadejernet stå i olien mens den varmes op, så det også bliver gennemvarmt; det tager 10-15 minutter. Tør jernet let af med et stykke fedtsugende papir.
Hæld dejen i en kop (to kopper!). Dyp jernet i dejen til dejen er ca. 1 cm fra kanten af jernet.
Kog i fedtstoffet til krustaden er lysebrun.
Skub den af med en gaffel eller en strikkepind, eller slå den af på fedtsugende papir så den ligger med bunden i vejret.

Fyldet blev en hjemmerørt mayo med passende mængde cremefraiche, det er med at prøve sig frem.
Det ene fyld bestod af krabbekød, dernæst hummerkød og endelig råkammusling,
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Share

Krustade opskrift og fyld
Tagged on:     

5 thoughts on “Krustade opskrift og fyld

  • januar 10, 2014 at 5:02 pm
    Permalink

    Jeg bliver simpelthen nødt til at have mig et krustadejern – det ser jo bare for vildt lækkert ud det der! 🙂

    Reply
    • januar 10, 2014 at 5:06 pm
      Permalink

      Tak skal du have 🙂 hvor i landet bor du? Jeg så en del sidst jeg var i loppehallen

      Reply
      • januar 7, 2015 at 2:23 pm
        Permalink

        Hvor ligger loppehallen? Håber ikke det er langt fra Esbjerg

        Reply
        • januar 7, 2015 at 2:49 pm
          Permalink

          Jo det ligger desværre ret langt fra Loppehallen, men jeg tænker at du måske kan gå ind i en genbrugsbutik?

          Reply
  • januar 7, 2015 at 2:21 pm
    Permalink

    Jeg må også se at få et Krustadejern. Ser bare lækkert ud

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins