Da vi var på frydenlund frugtplantage sidst i oktober købte vi ca 2 kg kvæder af dem har jeg lavet gele.

Kvæderne skrubbes fri for den dunede overflade.
Skæres i kvarte og kommes i en gryde og vand hældes på så det næsten dækker.

Det skal nu koge i hvert fald 2 1/2 time muligvis mere, jeg kogte det i 4 timer før end de var helt møre og udkogte.

Det anbringes nu i en sigte natten over, hvor man ikke trykker eller presser. Det vil nemlig gøre geleen uklar.

Dagen derpå afvejes saften og til 1 liter saft 1 liter sukker.

Det skal nu småkoge indtil at det når den ønskede gelering test evt på en tallerken.

Den bliver flot rød.
Kommes på skoldede glas der også får en omgang spiritus.

20131112-173345.jpg

Share
Kvædegele
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins