Den anden dag faldt jeg over en opskrift hos Kinna.dk, som jeg bare måtte forsøge at lave.

Jeg tænkte nemlig at man måtte kunne lave nogen der smager bedre end dem man køber, jeg har ikke noget til at præge dem med, så det måtte være uden mønster på, men det vil ikke forringe smagen.

Og så havde jeg jo fået en pakke hvid chokolade – Odense Marcipan, og den kan jo ikke bare ligge og kigge på mig.

Så da en sød kollega kom til overnatning, og jeg var blevet frarådet at lave dem til et arrangement hvor de ikke skulle spises med det samme blev det sådan.

De fik stor ros af Mathias og Kira, så det er bestemt ikke sidste gang de skal laves, næste gang vil jeg dog forsøge at lave dejen, som man også gør med brunkager, da det så er lettere at skære ud, og ikke skal fryses hele tiden.

Ingredienser: 

Oreos

  • 3,6 dl + 3 spsk mel
  • 1,8 dl sukker
  • 1,8 dl + 2 spsk usødet kakao
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 250 g smør

Hvid chokoladecreme

  • 1/4 l piskefløde
  • 200 g hvid chokolade

Fremgangsmåde hvid chokoladecreme

Kog fløden op i en gryde.

Tag den af varmen.

Tilsæt den hakkede hvide chokolade.

Lad det stå 1 min, og rør rundt til chokoladen er smeltet.

Sættes på køl i ca. 6 timer indtil massen tykner – evt. natten over.

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og pisk lige så stille smørret i af nogle omgange.

Dejen er ret tør i starten, men bare rolig, det skal nok samle sig. Evt. saml det sidste dej med fingrene.

Del dejen i nogle stykker, og rul den ud mellem to stykker bagepapir. Kom det i fryseren i nogle minutter, til dejen stivner let, og er nemmere at arbejde med.

Stik fine runde cirkler ud i dejen, og løft dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir.

Sæt dem i ovnen og bage dem ved 175 grader i 12-15 min.

Ifølge den originale opskrift, skulle småkagerne vendes, når halvdelen af bagetiden er gået. Dette synes jeg umiddelbart ikke rigtigt kunne lykkes, så jeg maste dem let flade med en paletkniv, og satte dem ind i ovnen igen.

I følge opskriften fra Kinna.dk skulle man udstikke for at få helt skarpe kanter, det gik dog ikke videre godt her, men det kan være jeg skulle forsøge igen.
(Vil man gerne have finde, skarpe kanter ligesom mine, vil jeg anbefale at man endnu engang tager udstikkeren, og skære de overfløde kanter af, når halvdelen af bagetiden er ovre – samtidig med at de bliver trykket let flade.)

Lad småkagerne afkøle let, og løft dem forsigtigt over på en bagerist, hvor de afkøles helt.

Pisk den hvide chokoladecreme til en lækker cremet konsistens, og sprøjt ca. 1-1½ tsk ud på en Oreo. Læg en Oreo ovenpå, og put dem i fryseren i et par min., så det størkner let.

Ja de blev ikke helt runde.

Ifølge opskriften blev det anbefalet at fryse disse Oreos, hvis man ikke får allesammen spist – dette er dog ikke afprøvet. Da cremen og kiksene ligger i henholdsvis fryser og kagedåse.

Share
Lækre Oreos
Tagged on:         

2 thoughts on “Lækre Oreos

  • marts 24, 2012 at 8:02 am
    Permalink

    Godt det blev en succes 🙂 Men ja, som du også skriver så er jeg også nødt til at prøve fremgangsmåden a la brunkagedejs-rullen i fryseren.

    Reply
    • marts 24, 2012 at 7:56 pm
      Permalink

      Tak for kommentaren 🙂 Ja det må simpelthen være fremgangsmåden en anden gang.

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins