Vi har jo vores meget lækre lammekød og da vi den anden dag havde inviteret nogle gode venner på mad, besluttede vi os for at de skulle smage vores lækre(synes vi jo selv) lammekød.
Det skulle være fest mad og hvad er det mere end f.eks. lammekølle (dog kan vi lide og spiser også mange andre udskæringer).

Det blev svimlende godt og sindssygt mørt.
Opskriften blev fundet på kvalimad.dk
Lammekøllen var ikke nær så stor som i opskriften, men blev god alligevel og der var tilmed også mulighed for lidt længere tilberedning end den korte, her satte vi dog temperaturen ned.

Det skal du bruge:

1 Lammekølle (vores 2 kg uden skank)
ca. 5 + 10 fed hvidløg ialt 15. (du kan bruge mindre.)
3 gulerødder
1 løg
1 pastinak (kan undværes)
2-3 dl rødvin.
krydderurter – helst friske – brug gerne rigeligt – det hele blev fundet i køkkenhaven.
rosmarin
timian
oregano
persille
salt & peber

Fremgangsmåde

Du starter med at skære kiler af 5-15 hvidløgsfed (alt afhængig af om du holder godt af hvidløg).
Stik huller i lammekøllen med en lille spids kniv, og stik hvidløgskilerne ind i dem, suppler gerne med lidt rosmarin.
Smør køllen ind i olie eller vand, så krydderurter kan sidde fast på den.

Dæk køllen med rigeligt salt og peber.

Jeg kom det hele ned i vores Römertopf hvor den uden problemer kunne være med alle grøntsager og væde.
Kom grøntsagerne i.
Kom det halve af hvidløgene i.
Kom det halve af krydderurterne i.
Hæld rødvinen i.
Kom lammekøllen i.
Kom resten af hvidløgene og krydderurterne oven på lammet.

Bages i 4-5 timer ved 130 grader, eller 10-12 timer ved 100 grader.

Den indre temperatur skal være mindst 75 grader, jeg så efter at kødet nærmest smeltede af knoglerne.
IMG_5841IMG_5843IMG_5844

Det blev serveret med honningglaserede grøntsager (løg, gulerødder, pastinak, persillerod og scoronerrod).

Share
Lam “Kleftiko” – eller stegt lammekølle
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins