Her i det nye år skal der selvfølgelig stadigvæk lækker mad på bordet.

Efter en god ferie i Alperne skulle der lidt anden mad på bordet.

Det første vi hæv op af fryseren var hakket lammekød. Det skulle ikke være overkrydret eller stærkt.  Derfor disse spyd.

Ingredienser:

400g hakket kød

2 tsk salt og en passende mængde peber

1 stort løg fint hakket

2 fed hvidløg finthakket eller presset

1 æg

1 spsk mel

1 1/2 tsk spidskommen og koriander (hel, som varmes på en pande og mortes)

1 tsk stødt kanel

1/2 dl mælk

1 spsk daddelsirup

Kødet røres med salt, dernæst æg og mel. Tilsat da krydderier, daddelsirup, løg og hvidløg. De skal køres lindt.

Er det lidt for fast tilsæt mælk til farsen. Farsen har godt af at stå 1/2 time hvis du har tid, det havde vi ikke.

Kødet kan fordeles på grillspyd, men kan også sagtens bages uden spyd i ovnen, i frikadeller. Ovnen er forvarmet til 200grader.

Her skal spyddene have ca 20-25minutter.

Server evt med en salat med savoykål, appelsin og mandler.

1 savoykålhoved

3 appelsiner

1 håndfuld mandler

Olivenolie og feks balsamico
Savoyen fintsnittes, herefter skrælles appelsinerne fri for hinder.

Mandlerne lunes på en pande for at trække mere smag. Derefter hakkes de og fordeles over savoy og appelsin.

Stænk olie og balsamico over salaten.

Velbekomme.

Share
Lam på spyd eller frikadeller
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins