Lam er lækkert og særligt Spælsau er vi meget begejstrede for. 

Smagen og fedt sammensætningen er passende.


Det er en krydret ret man selv kan tilpasse efter smag. Retten stammer fra det indiske kontinent, men det er muligt det ikke er som de ville lave det i Indien. Keema betyder egentlig hakket kød.

Vi fik i går ros for vores karryblanding, fordi det ikke smager som den papkarry man kan købe i supermarkedet. I denne ret har jeg suppleret chilier med lidt tørret citrongræs, chili og ekstra spidskommen og koriander. 

Til 4 personer skal du bruge:

500 g hakket lammekød

3 løg – hakket fint

1 dåse hakkede tomater

3 hvidløgsfed fint hakket 

Frisk ingefær og gurkemeje efter behov dvs 2 tsk af hver

1 tsk citrongræs og 1 tørret chili

2 spsk karryblanding

1 dåse kokosmælk

2 porre hakket fint

Tilberedning:

Løg, porre, hvidløg og lammekød brunes på en forvarmet høj pande i ca 7 minutter.

Krydderierne og tomaterne tilsættes og skal bringes til at småsimre. Herefter tilsættes kokosmælken og det skal nu småsimre i 25-30minutter. Smag til med salt og peber efter behov.

I mellemtiden kan man tilberede ris eller perlespelt. 

Server med frisk koriander og evt. Creme fraiche.

Det er en hurtig og let ret med god smag.


Det havde set smukkere ud med de hvide ris, men det havde vi ikke i køkkenskuffen. 

God dag alle sammen.

Share
Lamme keema
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins