Af et lammeslag besluttede vi os for at lave en rullesteg serveret med en blød polenta til.

1 lammeslag
Krydderurter – rosmarin, timian
Citronskal (behøver jeg sige økologisk og usprøjtet)
salt
peber
2 fed hvidløg

Lammeslaget lægges ud og ovenstående fordeles jævnt udover.
Slaget rulles sammen og snøres sammen med ufarvet kødsnor.
Stegen brunes inden den kommes i en gryde hvori der er vand eller boullion og nogle fed hvidløg.
Det skal nu stå og småsimre i ca. 2 timer eller i ovnene (hvis gryden er en der kan gå i ovnen) ved ca. 125 grader i ca 2 timer.

Vi serverede som sagt med polenta lavet på følgende måde: (vi bruger instant -slagsen, oftest i hvertfald)
1 dl fond fra lammeslaget
5 dl vand
1½ dl polenta (instant-)
50 g revet parmesan
1 spsk. smør
Vand og fond koges op, og polentaen piskes i. Pisk i ca. 2 minutter, til polentaen er som grød. Kom parmesanen i, og smag til med parmesan, smør, salt og rigeligt peber.
Herefter serveres det.

Velbekommen. IMG_0739

IMG_0736

Share
Lamme rullesteg
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins