Lam er for mange noget de forbinder med noget der smager af uld. 

I går var en mærkedag, da Mathias’ mormor ville have haft fødselsdag hvis hun stadigvæk havde været iblandt os. Mærkedage skal fejres med god mad. God og lækker mad for os indbefatter ofte kød. Her hos os elsker vi lammekød, og det er ikke hvilken som helst slags lammekød. Det har stor betydning at fremskaffe noget ordentligt lammekød, gerne fra racen spelsau eller andre ekstensive racer, da de ikke sætte overdrevent meget fedt, som ofte er det man synes smager af uld.

Kødet er smagfuldt og meget behageligt i smagen. 

Ingredienser:

1 lammekølle

1 bundt timian eller rosmarin (vi brugte timian)

4 fed hvidløg (let knuste)

God olivenolie

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen og lad den blive 200grader.

Lammekøllen forberedes ved at lave nogle snit ned i kødet hvor hvidløg presses ned. Kødet gnides med olie, salt og peber. Timianer anbringes ovenpå.

Kødet lægges på en bradepande i den varme ovn og skal have ca. 25 minutter. Dernæst sænkes temperaturen til 170 grader og skal dernæst have ca 60 minutter, til det er 70grader. Mål med et stegetermometer. 


Det skal nu hvile i minimum 15 minutter gerne 20. 

Herefter skæres kødet i passende skiver.

Vi serverede kartoffelgratin til de møre kød.

Der var selvfølgelig mere end vi kunne spise. Det skal i dag tilberedes som lammekebab. 

God weekend til alle.

Share
Lammekølle
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins