Her i huset eeeeeelsker vi spareribs og meget gerne af lam. Alt afhængig af hvordan vi får skåret lammene ud står man tilbage med lidt ben og lidt rygstykker.

Det udnyttede vi til at lave ribs af i anledning af at vi har været sammen 13 1/2 år. Da Mathias skulle i Radio 24syv blev det rykket en dag og vi spiste istedet en frikadellesandwich i Johns hotdog deli. Stedet kan anbefales.

Tilbage til ribs: 

Kog først kødet i rigeligt vand med lidt salt, peberkorn og evt laurbærblade.

Lad benene køle af i lagen så du kan tage dem op uden at brænde dig ?

Lav imens en marinade:

2 DS tomatpure

1 løg finthakket

3 fed hvidløg 

3 tørrede chilier af ønsket styrke

1 saften af 1 citron

1 spsk honning/sirup

Paprika

Rosmarin

Mynte

Smag til med soya så den er salt.

Marinaden skal være krydret.

Smør kødet ind i marinade og lad det stå i minimum 1 time gerne længere, på køl, selvfølgelig.

Tænd ovnen(endnu bedre grillen) maks varme og på grillfunktion. I og med kødet er kogt skal det nu have 3-5 minutter eller til marinaden er let karmelliseret. Kødet skal selvfølgelig lige blive varmt igen inden servering.


Det var en god måde, hvor hundene ikke fik kød og ben, der var rigeligt til et måltid.

Hertil serveredes hjemmelavede røsti. Ud fra Røsti opskrift.

Good søndag.

Share
Lammeribs
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins