Jeg har tidligere lavet disse småkager, de er gode krydrede og ikke så julede, de kan derfor godt gå på en anden tid af året.

Jeg så dem engang på Arla.dk, og de er en del af de småkager jeg gerne laver, de er rigtig simple.

Kager til 25 – ca. 100 stk.

  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 2 spsk fintreven ingefær
  • 1½ spsk fintrevet limeskal
  • ¼ tsk stødt sød chili
  • 250 g koldt smør

Drikkevarer der kan passe til er Portugisisk hedvin, fx kølig muscat de setúbal.

Bland hvedemel, kartoffelmel, sukker, ingefær, limeskal og chili i en skål.

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.

Ælt dejen let sammen og tril den til 4 stænger (a ca. 20 cm).

Tryk hver stang lidt flad, så den bliver ca. 3 cm bred og 20 cm lang.

Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time, eller i fryseren i ca. ½ time.

Den kan også laves dagen i forvejen uden at blive dårligere af det.

Skær hver stang ud i ca. ¾ cm tykke skiver.

Læg skiverne på plader med bagepapir og bag småkagerne øverst i ovnen.

De skal bages ved 200 grader i 8 minutter, men hold godt øje med dem, da de ikke smager godt hvis de er blevet for mørke.

Genvej: De bagte småkager kan opbevares i kagedåser i ca. 5 døgn.

Tips: Småkagerne kan også bages uden tilsætning af ingefær, limeskal og chili.

Share
Lime/Chili/ingefær småkager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins