Det er muligt at spise på nogle lækre restauranter i London har jeg lige læst mig til på Politiken.dk

Da det ikke er sidste gang jeg besøger London, og formentlig skal flere af jer bag skærmene også derover, så kommer min opfordring, til atbesøge dem hvis budgettet kan rummedet 🙂

Se denne nedenstående artikel, som du også finder her skrevet af Tom Nørgaard:

Millionbyen London bliver ved med at tiltrække håbefulde kunstnere og designere, dygtige entreprenører og restauratører samt mange tusind årlige nytilflyttere og turister.

Løftet om, at man her kan få alt og opnå alt, er nemlig selvforstærkende, og der bliver således ved med at være uanede muligheder, uanset om man vil købe ind i verdens bedste varehuse, snuppe en 10 minutters omgang nakke- og rygmassage i forbifarten – eller spise sublim mad på en række af Europas bedste restauranter.

Volumen af folk gør det også muligt for restauranterne at holde åbent på de fleste tidspunkter af døgnet og tilbyde såvel lukrative prix fixe-menuer til frokost og rørende billige pre theatre menues for gourmeter og almindeligt madglade, som ikke har noget imod en tidlig aftensmad.

På en lang række af metropolens allerbedste spisesteder kan man foruden de lange tasting-menuer få kortere to-fireretters menuer for i omegnen af 23-35 pund.

Det er priser, som er konkurrencedygtige med de fleste gennemsnitlige provinsetablissementer i Danmark. Og meget passende, hvis man er på storbyweekend og trods alt ikke vil bruge al tiden indenfor på restauranterne.

Pied à Terre – Byens bedste best value

Londons allerbedste best value-menu får du på den ene af Londons otte to-stjernede Michelin-restauranter, Pied à Terre, der ligger diskret, men stilfuldt indrettet med fint ovenlys og skiftende kunst på væggene i West End-nabolaget Fitzrovia.

‘Pied-à-terre’ betyder aftrædelsesværelse, men lige netop her kan man nemt opholde sig i timevis. På restauranten, der er fransk i sin grundkerne, og som har haft sine to stjerner siden 1996, mandsopdækkes man af en stor stab veloplagte tjenere og sommelierer. Også til frokost, hvor der er mulighed for at spise to fremragende retter for 23,50 pund, og det er vel at mærke inkl. amouse bouche, afsluttende petit fours og masser af lækkert hjemmebag undervejs, herunder farligt afhængighedsdannende briocher. Vælger man at tage desserten med for 6 pund ekstra, følger der også en prædessert med.

Menuerne er sammensat efter årstidens skiftende råvarer – bl.a. med masser af grønt fra urtehaven, som er plantet på tagterrassen, og gæsterne er et fint miks af forretningsfrokoster, madturister, kærestepar og familiefejringer.
Pied à Terre, 34 Charlotte Street. Reservation nødvendig.

Hibiscus – To stjerner i afslappede rammer

En smuk, næsten to meter høj værtinde med flot afrohår og kropsnær uniform byder velkommen til Hibiscus, det franske ægtepar Claire og Claude Bosi her i Mayfair disker op med pletfri, klassisk kogekunst, men også overraskende smagssammenstillinger, der gør, at man får en oplevelse ud over det sædvanlige. Præcis som man forventer det af en to-stjernet Michelin-restaurant.

FOTO:  Monika Dinek. Tænk skotske kammuslinger smagt til med engelsk lakrids, eller creme tart med ærtecreme, marokkansk mynte og kokos-mælkeis. En treretters frokostmenu koster 33 pund – eller 42 med et glas vin til. Om lørdagen 12 pund ekstra. Betjeningen er pletfri, og atmosfæren uhøjtidelig. Et godt pit stop på turen rundt i modeminefeltet omkring Bond Street og Oxford Street.
Hibiscus, 29 Maddox Street.

Sketch – En syret oplevelse hos mesterkokken

Alle, der interesserer sig for gastronomi på et højere plan, har hørt om mesterkokken Pierre Gagnaire, der både under eget navn og i regi af andre har skabt madtempler over store dele af verden, fra Las Vegas til Moskva. Her i London har Gagnaire ansvaret på Sketch, der ligger centralt midt blandt Mayfairs mange eksklusive mærkevarebutikker og i Diors tidligere hovedkvarter. Sketch dækker i virkeligheden over et helt lille forlystelseshus med bar, klub, gastro-brasserie og den et-stjernede gourmetmad, der indtages i Lecture Room & Library. Med hjælp fra en række dygtige designere er rammerne sofistikerede på grænsen til det kulisseagtige, og selv en tur på de science fiction-agtige toiletter vil opleves som en del af forestillingen.

FOTO:  Monika Dinek. Al hurlumhejet stjæler dog ikke al opmærksomheden fra tallerkenerne, og også midt på dagen, hvor der diskes op med en treretters gourmet rapide lunch inkl. kaffe og petit fours for 35 pund, er niveau og kreativitet tårnhøj.

Gagnaire tænker også på vegetarerne, og ligesom der om aftenen er en hel tasting-menu såvel med som uden kød, er der tillige mulighed for at få en frokost baseret på grønne råvarer. Menuen skifter i forhold til årstid, men Gagnaire, som foruden at beherske klassisk fransk kogekunst også er blandt inderkredsen at topkokke, der mestrer den såkaldte molekylære gastronomi, er kendt for at overraske.
Sketch, 9 Conduit Street. Reservation nødvendig.

The Ledbury – Luksussøndag i Notting Hill

For nyligt stjal elegant indrettede The Ledbury ufrivilligt avisoverskrifter i forbindelse med urolighederne i London, hvor gadens tilfældige kavaleri af maskerede tyvebander og medløbere satte sig for at trænge ind på restauranten og frarøve gæsterne deres mest værdifulde ejendele. Med to stjerner i Michelin-guiden kunne man foranlediges til at tro, at stedet er forbeholdt folk med masser af dukater på kistebunden, men som det gælder for mange andre af Londons fineste spisesteder, ligger priserne rent faktisk i et leje, hvor gourmetmaden er inden for rigtig mange menneskers rækkevidde. Så der var ikke guldgruber at komme efter.

Anbefalingen herfra lyder at besøge The Ledbury på en søndag, hvor mange af de allerbedste restauranter selv i en by som London holder fri. Tre retter, smukt præsenteret og opfindsomt sammensat af årstidens råvarer, koster for 40 pund, men faktisk kan man i ugens løb få en gourmetfrokost for henholdsvis 27 pund for to retter eller 33 for tre.

Ud over at være blåstemplet af madadvokaterne fra Michelin strøg The Ledbury i 2011 ind som nummer 34 på Restaurant Magazins prestigiøse liste over verdens bedste spisesteder – den som føres an af københavnske Noma.
The Ledbury, 127 Ledbury Road.

St. John – Rule, Britannia

Det er sjældent, at retter som helstegt pattegris og stegt fårekød finder vej til spalterne i de fineste madmagasiner, men når det er tilberedt til perfektion som hos St. John, er det helt på sin plads. Vi taler tung, maskulin husmandskost med gamle specialiteter, som får nyt liv under monitorering af Fergus Henderson og Trevor Gulliver, der står som nogle af de væsentligste repræsentanter for og fornyere af det britiske køkken. Konceptet er nose to tail-eating – alt på dyret spises fra tryne til hale – både fordi det (i hænderne på de rette) kan smage fortrinligt, og fordi dyret på den måde ikke lader liver forgæves.

Spisestedet er som maden rustikt med træborde og kantinepræg, og efter af have sat både snegle og trotter pie (tryne, hale og tæer) til livs, kan man runde af med søde klassikere som blommemarmelade med shortbread.

St. John har en enkelt Michelin-stjerne og har i en årrække været med på Restaurant Magazines liste over verdens 50 bedste spisesteder. Tre retter sammensat à la carte koster i omegnen af 30 pund.
St. John, 26 St John Street.

Share
Londons michelin-restauranter
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins