I dag skal/bør der i alle små hjem bages Luciabrød, de har en skøn farve og smager himmelsk, jeg husker ikke at jeg har fået dem før end at jeg startede med at være sammen med Mathias altså vores første jul sammen 🙂 Jeg ønsker jer alle velbekommen og sætter forhåbentlig billeder op i nær fremtid af mine egne.

  • 25 g gær
  • 4 dl lunken mælk
  • 100 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 12-13 dl hvedemel
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk hel safran
  • æg til pensling

Opløs gæren i den håndvarme mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt grundigt. Hold noget af melet tilbage. Det er vanskeligt at sige, hvor meget der præcist skal til. Der må hellere være for lidt end for meget i. Dejen er klæbrig, og det skal den være.

Sæt dejen til hævning et køligt sted, til den er hævet flot op. Herfra kan man så forme den, til hvad det skal være.

Generelt skal bagværket hæve lunt anden gang. Det skal pensles med æg, så snart det er formet på pladerne, og inden man sætter det til hævning, og så skal det bage ved 200 grader i forbløffende kort tid.

Luciabollerne formes enten i de traditionelle former eller efter fri fantasi, som kringler, snegle, kuser eller fugle. Fugle er en knude, hvor man klipper halen op, så den stritter, klipper et lille næb og sætter korender i som øjne.

Share
Luciabrød

One thought on “Luciabrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins