Vi har med stor succes også bagt et andet rugbrød fra Meyers bagebog, det er Lyst rugbrød

Hertil skal du bruge til 3 brød på 1½ liters forme:

  • 1,1 liter lunket vand
  • 30 g gær
  • 1 dl surdej
  • 500 g hvedemel
  • 1,1 kg rugmel
  • 30 g havsalt
  • 100 g solsikkekerne
  • 100 g hørfrø

Hæld det lunkne vand i en skål og rør gær og surdej ud heri. Tilsæt hvedemel, rugmel og salt (og solsikke og hørfrø), det hele skal æltes godt sammen. Det drejer sig om ca. 10 minutter hvis der æltes ved håndkraft, og hvis der æltes på maskine skal dejen først æltes 3 minutter ved lav hastighed og dernæst 5 minutter ved fuld hastighed. Dejen sættes nu til hævning i skålen med klæde over i 3 timer.

Dejen deles herefter i formene, de skal formes til brød og kommes derefter i de oliesmurte forme. Nu lades rugbrødene stå tildækket på køkkenbordet, de skal hæve næsten til kanten – det tager ca 2-3 timer.

Nu bages rugbrødene ved 180 grader i ca. 45-50 minutter. Brødene vendes ud på en bagerist, og de pensles nu med smør på toppen, så de bliver flotte og blanke. Brødet holder sig i 4-5 dage i en papirspose (jeg har også prøvet med plastikposer og der gælder det samme).

Jeg kommer aldrig mine rugbrød i køleskabet, da de bliver tørre af det.

Man kan også bage rugbrødene som små skolerugbrød – den kan så deles i 6 stykker som rulles ud på bagepladens længde, herefter deles de 6 pølser op i 6 mindre stykker.( Ved denne proces er det 180 grader i 30 minutter.)

Share
Lyst rugbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins