Som jeg skrev i går fik vi jo besøg i weekenden og det var rigtig hyggeligt og dejligt 🙂

Jeg tænkte inden, at jeg ikke kunne nøjes med, at bage nogle småkager/kiks, som jo var Bastogne kiksene.

Og da jeg havde marcipan i køleskabet, tænkte jeg, at det var på tide at få brugt noget af det. Og da vi jo har fastelavn lige rundt om hjørnet, ville jeg benytte mig af muligheden for at bage boller med fyld i.

Jeg er ikke altid meget for glasur, så det manglede der, men jeg tror bestemt bollerne faldt i god jord særligt hos to gæster, nemlig børnene 😀

Opskriften fandt jeg hos Odense Marcipan, og jeg har tilladt mig at udskifte margarine med smør, da jeg ikke bruger margarine i mit køkken 🙂

De smagte også dejligt, og de var meget simple at lave, de kan klart anbefales.

Det skal du bruge:

Dejen strækker til 20 små boller

300 g mel
75 g smør
1 ½ dl mælk
30 g gær
1 æg
50 g sukker.

Fyld:
75 g revet Marcipan
75 g flormelis med valgfri smag
75 g smør

Dette kan sagtens undlades, men et tips:
Jeg undlod dette trin:

ODENSE Overtræk er nemt og praktisk og fås både som hvid, lys og mørk. Smelt i vandbad eller mikroovn og dyp bollerne i chokoladen. Drys evt. med farvet krymmel eller hakkede nødder.

Fremgangsmåde:

Mel og smør smuldres sammen. Gæren røres ud i mælken og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Sættes til hævning i 30 min.

Dejen slåes ned og formes til boller. Rul dem ud til cirkler. Læg 1 tsk./ca. 10 g fyld på hver cirkel. Luk dejen sammen om fyldet. Sæt bollerne på en bageplade med samlingen nederst. Pensl med æg. Lad dem hæve i 30 min. Bag bollerne ved 225 grader til de er gyldenbrune.

Fyld
Bland flormelis og revet Marcipan sammen. Ælt blandingen sammen med smør.

Share
Marcipanboller
Tagged on:             

One thought on “Marcipanboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins