Vi elsker at variere vores repertoire af retter.
Derfor forsøger vi også hele tiden at lave nye spændende retter med vores lækre kød.
Vi har jo lige slagte 2 vædderlam. kødet er virkelig lækkert og fortjener at blive brugt på den bedst mulige måde.
Vi lod kødet hænge i 4døgnstid og det har gjort det meget mørt og ikke særlig vandholdigt, hvilket vi synes er rigtig godt.

Krydringen er marokkansk og tilberedningen over lang tid ca. 2 timer, gjorde at kødet var helt mørt på trods af en udskæring med sener.

250 g tørrede kikærter (der skal udblødes dagen før)
groft salt
2 spsk olivenolie
6 små løg
5 fed hvidløg
400 g lammekød i tern
2 tsk spidskommen (stødt)
2 kanelstænger
1 tsk gurkemeje
1 ikke-overfladebehandlet citron
½ l vand
1 stor håndfuld bredbladet persille
evt. 2 chilier

Fremgangsmåden er som følger:
1. Aftenen før lægges kikærterne i blød. Vandet kasseres dagen efter og kikærterne koges i nyt let saltet vand (ca. 2 tsk) og skal koge i ca. 40 min. De skal være møre. Sigt vandet fra.

2. Løgene skæres i strimler og hvidløget i tynde skiver.
Olien varmes op i en gryde, alternativt en tagine. Kødet brunes UDEN at det kommer til at koge, så lidt i ad gangen. Tag kødet op og tilsæt løgene, de skal stege til de begynder at tage farve, det tager ca. 5 min ved middelvarme. Hvidløg, spidskommen, gurkemeje, kanel og evt. chilier kommes i gryden. Det skal nu stege med i ca. 1-2 min og kødet tilsættes nu igen. Steg løgene til de begynder at tage farve – ca. 5 min ved middelvarme. Kom hvidløg i og derefter spidskommen, chili, gurkemeje og kanel.

3. Kikærterne tilføjes og halvdelen af en citron skrælles med en tyndskræller i brede strimler. Vand og salt skal også tilsættes. Kom låg på hvis din gryde ikke slutter helt tæt, brug staniol under låget, og sænk varmen til laveste blus. Lad retten simre i 2-3 timer, det skal være helt mørt.

4. Nu skal det smages til, evt. mangler der salt og måske peber. Persille hakkes groft og citronskallen rives på juliennejern og blandes med persillen. Det drysses over retten ved servering.

Vi serverede kødet med ris, men tænker at couscous ville være en godt alternativ.
Hvis det er krydret eller man godt kan tænke sig noget friskt og koldt kan det spises med cremefraiche til.

20140108-200443.jpg

Share
Marokkansk inspireret ret med lam og kikærter
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins