Mathias laver rigtig tit et lækkert brød herhjemme og det er dejligt og spændende:

Ingredienser:

4 ½ dl.      koldt vand
2 dl             surdej
5 gram      gær
15 gram   salt
100 gram fuldkornshvede mel
300 gram Tipo 00 mel
200 gram hvedemel (øko)

Det hele æltes i 10-15 minutter på røremaskine.
Det hæves herefter natten over i en oliesmurt skål i køleskabet.
Det tages ud af køleskabet og hældes forsigtigt over i en hævekurv(der er smurt med rigelig mel) og efterhæves i 1-2 timer inden det sættes i ovnen på en bagesten(ovnen skal være varm når brødet sættes ind og derfor er bagestenen brandvarm), her bages det til det er gyldent og lyder hult. (ca. 25 min ved fuld knald og derefter 10 min. ved 190grader).

Når brødet sættes ind skal man lige smide 1 dl. koldt vand i en bradepande i bunden af ovnen.

Share
Mathias’ hverdagbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins