Jeg benyttede i går lejligheden til at lave nogle lette flødeboller, desværre var det kun få der kunne spise dem, men det gjorde ikke noget for de er blevet spist i dag 😉

Jeg fandt opskriften her og fulgte den mere eller mindre slavisk.

lødeboller, 20 nuttede stk
250 g marcipan
2 store æggehvider
150 g sukker
1/2 dl vand
200 g mørk chokolade
Evt. nødder eller kokos til drys

Start med bundende: skær den halve marcipanrulle ud i 20 skiver, og bag dem ved 180 grader i 7 minutter uden varmluft.

Kom sukker og vand i en gryde og kog op i til det er flydende.

Pisk æggehviderne stive, og tilsæt langsomt sukkermassen, mens du pisker – brug elpisker.
Fortsæt med at piske guffet i 15 minutter – måske er tålmodighed her i virkeligheden det sværeste i opskriften.
Massen skal piskes til sukkeret ikke længere er varmt.

Kom guffet i en frysepose/sprøjtepose og klip et (ikke for lille) hul, og sprøjt guffen ud på marcipanskiverne, så de får en højde på ca. 5 cm.
Alternativt kan man bruge en dejskraber til at komme guffen på med.

Bag herefter flødebollerne ved 180 grader i 5 minutter, og lad dem køle af, så guffet kan sætte sig. Det tager en times tid.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp flødebollerne heri, eller brug en ske til at smøre chokoladen på med. Chokolade kan være ret tyk selvom den er smeltet ved ret høj varme.

Drys evt. med pynt mens chokoladen stadig er varm.

Sæt dem til afkøling i køleskabet.

De er klar til spisning efter en times tid.
De er virkelig nemme og smager rigtig godt.

 

20120916-201505.jpg

20120916-201515.jpg

Share
Nemme flødeboller
Tagged on:     

4 thoughts on “Nemme flødeboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins