Nytårsaften stod jeg for appetizers, dessert og kransekage.
Hvis jeg selv skal sige det, blev det rigtig vellykket.
Dessertkagen havde jeg fundet en opskrift til på gastro.
Chokolade af en ordentlig kvalitet er en luksusspise, og til nytår og andre tider hvor man har gæster, må maden godt være lidt luksus.

Tærten er faktisk meget nem at gå til. Især fordi det kan lade sig gøre at forberede bund og fyld på forhånd.
Jeg ændrede lidt på opskriften, da jeg havde en masse hasselnødder, der skulle bruges. Almindeligvis kan Mathias ikke tåle rå hasselnødder, men når de er tørret og bagt mærker han intet til sin nøddeallergi.
Start med at lave bunden.

Opskriften lyder på følgende måde;
100 g mandler (alternativt erstat med hasselnødder.
100 g smør
100 g sukker
2 æg
1 spsk./20 g mel
Chokolade – en mørk type af god kvalitet – til pynt
Mandler – til pynt

Smut mandlerne, og hak dem fint.

Bland det bløde smør med sukker i en skål, og tilsæt de finthakkede mandler og derpå æggene.
Pisk det hele sammen, og tilsæt mel til sidst.

Hæld mandelmassen ud i en tærteform beklædt med tærtedej (se opskrift herunder), og bag tærten ved 180 grader i 35 minutter.

Når tærten er færdigbagt, fordeles en ganache (opskrift herunder) henover med en kniv eller en dejskraber. Så sættes tærten i køleskabet i minimum 2 timer og dekoreres til slut med hakket chokolade og ristede, grofthakkede mandler inden servering.

Tærtedej:
200 g mel
80 g flormelis
80 g usaltet smør (jeg brugte saltet og det gik ganske fint.
1 æg

Rør mel, flormelis og smør skåret i små tern. Ælt, indtil massen er homogen, og rør herefter ægget i.

Lad dejen hvile i 1 time.

Rul den ud, og beklæd en tærteform med den. Stik huller i bunden med en gaffel.

Ganache:
12 cl fløde
1 spsk. honning
100 g chokolade 70%
30 g usaltet smør (jeg brugte saltet, og det gjorde bestemt ingenting).

Kog fløde med honning, og hæld blandingen over den revne chokolade. Pisk massen sammen, og tilsæt smørret i små tern. Pisk til chokolademassen er jævn.

Tærten blev serveret med is af gedemælk og dertil Romtopf (dvs. Bær fra sommeren der er blevet gemt med sukker og mørk rom).
Det stod godt sammen.
Mums. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share
Nytårsdessert- Tarte au chocolat med is og romtopf
Tagged on:                 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins