Jeg/vi har altid foretrukket at købe økologiske varer, det gælder mel, sukker, kød, æg, mælk og smør osv.

Det for at vi kan undgå en masse unødvendige giftstoffer og for at spare miljøet på alle de giftstoffer som ellers bliver sprøjtet ud over markerne, nogle siger det er for at undgå svampe m.m. som ellers er en naturlig del af økosystemet.

Derudover så er der jo alle skadedyrene, men de ville ikke være der hvis der var naturlige hegn, som fugle m.m. kunne leve i, så ville de bekæmpe en hel del af skadedyrene som ellers går på afgrøderne.

Men dem har man nedlagt/fældet for at kunne have store arealer som er lette at komme rundt på.

Hegnene er med til at skabe brud i det ellers ret flade landskab, Danmark rummer.

Nå men tilbage til det emne der går mig meget på for tiden.
Vi har læst en del om økologi især i forhold til æg og høns.
I vores nabolande har flere supermarkedskæder taget stilling til at de ikke vil sælge Buræg, da de ikke tager hensyn til høns’ naturlige behov for at skrabe i jorden og lede efter mad m.m.
I Danmark er det kun IRMA (som desværre ikke ligger herude i området) der har taget stilling til buræg og sælger det ikke. Jeg kunne aldrig drømme om at købe buræg, men desværre er flødeboller og mange færdige kager/bagværk produceret med buræg. Desværre. Endnu en grund til ikke at købe færdige produkter.

Der annonceres tit med æg til MEGET billige penge eller billige kyllinger (kyllinge bryster, lår osv.) men det kan jo ikke hænge sammen med dyrevelfærd.

I Norge har REMA1000 fjernet buræg fra butikkerne og sat priserne ned på de andre æg, det burde de danske supermarkeder også gøre. Jeg har skrevet med forskellige kæder – og de skriver alle i deres svar, at de lader det op til den enkelte kunde selv at tage stilling, og da deres salg er stigende vil de ikke fjerne produktet.
Det kalder jeg hykleri. Det kan besluttet for forbrugeren om de kan købe det, og hvis det ikke er tilfældet må forbrugeren jo vælge noget andet – skrabeæg, frilands eller økologiske.

Jeg kan virkelig ikke se det kan være så svært.

Jeg har skrevet med Coop, Superbest(uden svar) og Rema1000 og alle siger det samme.

Øv sikken moral der er i samfundet. Det gælder for alle dyr, vi vil jo heller ikke selv leve på for lidt plads, mangle mad osv.

Hvorfor skal dyrene så, de skal vokse sig til unaturligt hurtigt, så flere af dem ikke kan gå, flere af dem mangler fjer(fordi intet har at foretage sig – så de plukker hinanden) og meget andet.

Man kunne starte med at spise mindre kød, have kødfri dage og så kunne man bruge de billigere udskæringer så ville det være muligt for flere at købe økologisk også grøntsager, som jo skal have gødning og det var økologiske dyr, da man jo ikke må sprøjte med NPK gødning.
Der er desværre for mange der er lige glade med om f.eks. køerne, hønsene osv. har et godt liv, men det burde man jo ikke være – da man selv skruppelløs sætter sig til spisebordet, frokostbordet osv. for at fortære kød i lange baner.

Dagens tanker herfra.

God dag.

 

 

Share
Økologi og dyrevelfærd
Tagged on:

One thought on “Økologi og dyrevelfærd

 • januar 11, 2013 at 12:23 pm
  Permalink

  ……….Øv sikken moral der er i samfundet.

  ………..Hmnnn, ja….

  Men er det ikke forbrugerne, som efterspørger varerne, at du først og fremmest skal bebrejde – snarere end butikkerne, de forsvarer jo et salg – og dermed en essentiel indtjening….

  Ret sikker på at butikker og kæder meget hurtigt vil ændre sortiment, i takt med ændringer i efterspørgsel og adfærd

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins