Da vi havde et flot stykke kalvebryst, som med fordel kunne tages ud af fryseren, besluttede vi at der skulle laves rullesteg.

Ingredienser:

2 stykker ben

2 løg (hakkes fint)

2 fed hvidløg. (hakkes fint)

(disse 3 ingredienser brunes af i en gryde i smør og tages efterfølgende af varmen, så rullestegen kan brunes).

1 rullesteg af bryst ca. 800 g

salt og peber

kødsnor

2 madæbler

100 g dadler (eller svesker)

20 g smør

saucejævner

vand

 

Fremgangsmåde:

Som skrevet ovenfor brunes de tre første ingredienser. Dernæst går man igang med at duppe kødet med køkkenrulle.

Det krydres nu med salt og peber. Æblerne skrælles og skæres i store tern, ligeledes skæres dadlerne i mindre stykker.

Æbler og dadler lægges på kødet og kødet rulles nu stramt sammen, er der noget tilbage kommes det ned i gryden når løg og ben lægges tilbage i gryden.

Stegen snøres med kødsnoren og derefter gnides den med salt og peber.

Smørret gyldnes i en gryde ved god varme og dernæst kommes stegen ned og nu skal alle sider brunes i ca. 4 minutter i alt.

Nu tilsættes ben og løg og eventuelle rester af æbler og dadler.

Der tilsættes der vand så det dækker ca. ½delen af stegen. Der skrues nu ned på svag varme og rullestegen skal nu stege under låg i ca. 2 ½ time for at blive rigtig dejlig mør( undervejs skal den vendes så al kødet bliver veltilberedt. – ca. hver ½time).

Kødet tages op og man sier nu skyen fra æbler, løg osv. hernæst kommes skyen tilbage i en gryde og skal nu jævnes.

Den skal smages til med salt og peber.

 

Til denne smagfulde og møre rullesteg kan man servere nye kartofler, kartoffel mos og lidt surt så som asier, syltede agurker eller rødbeder.

 

Velbekommen 🙂

Share
Okserullesteg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins