Hermed en opfordring, til alle der har blommer i haverne, jeg savner så meget at have et stort blommetræ med et væld af blommer, som man kan lave alt muligt lækkert af. Da jeg var barn havde vi et stort blommetræ og derfor elsker jeg bare blommer 🙂

Se blandt andet artiklen fra politiken her:

Lav lækkerier med sensommerens blommer

Blommerne er plukkemodne, så brug den regnfulde weekend på at sylte, koge og smage dig gennem opskrifter med den velsmagende frugt.

AF Emilie Taulø-Jacobsen

Det kan godt være, at vi ikke er speciel begejstrede for det lunefulde danske forårs- og sommervejr, men blommetræerne nyder godt af klimaet.

Botanisk set er blommerne en stenfrugt og i familie med abrikoser, ferskner og kirsebær. Blommerne menes at stamme fra Lilleasien og er blevet dyrket i Danmark siden før vikingetiden. Afhængig af sorten er de første danske blommer plukkeklar i juli/august, og sæsonen strækker sig cirka frem til og med oktober.

Blommer er især velegnet til syltning og bagning, men fungerer også glimrende i salater og som tilbehør til kødretter i bagt eller stegt tilstand. Her har vi fundet opskrifter i KOGEBOGEN med blommer som inspiration til sensommerens eksperimenter i køkkenet.

Læg ud med en klassisk Blommechutney og følg eventuelt Carsten Kysters gode tips til fremstillingen i Kysters kokkeskole: Lækker chutney af danske blommer.

Blommechutney’en passer blandt andet godt til Stegt flæsk, hvis man har mod på at prøve et nyt spin på den klassiske, danske ret. Generelt egner blommerne sig godt som tilbehør som Sonja Bock og Tina Scheftelowitz foreslår i opskriften på Gammeldags oksesteg med nymodens tilbehør , hvor blommerne koges i kirsebærsaft.

Søde sager og blommer går også godt i spænd. Prøv eksempelvis en Marengslagkage med frugt og basilikum eller suppe-steg-is klassikeren Blommetrifli med sherry og kaffeis , der her har fået lidt utraditionelt selskab af en kaffeis.

Blommetrifli  med sherry og kaffeis. Foto: Colombus Leth

Blommer i madeira er en klassisk kombination mellem blommer og spiritus, men blommen kan også med fordel sættes i forbindelse med andre våde varer. Pernille Skjødt foreslår eksempelvis en Marcipan-citronkage med cognac-blommer , hvor blommerne karameliseres, inden cognac’en tilsættes.

Find selv flere opskrifter i KOGEBOGEN og glem ikke, at blommen også smager fantastisk i rå tilstand.

Share
Opfordring til alle der har blommer i haverne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins