Jeg kom til at tænke på om der er nogle af jer derude bag skærmene, der kunne have brug for noget bestemt f.eks. Mere grundig vejledning i slagtning af den ene eller anden form for dyr. M.m så må i gerne smide en kommentar og så skal jeg prøve at strikke et sådan indlæg sammen. Det kan også være opskrifter eller andet i kunne tænke jer.

Share
Opfordring
Tagged on:

4 thoughts on “Opfordring

 • oktober 17, 2012 at 8:25 am
  Permalink

  Hej jeanette,

  Jeg mangler inspiration til forskellige retter med indmad fra smådyrene. Hjerte, lever og kråse, måske du har noget i ærmet?
  Og opskrifter med svampe man finder, feks saltede, som du har skrvet om.
  Jeg har en halv kurv med violette hekseringshatte som jeg gerne vil konservere på en eller andet måde.

  Hilsen Didde

  Reply
  • oktober 17, 2012 at 8:53 am
   Permalink

   Hej
   Pt har vi kun prøvet at lave postej og evt stegt på en pande, det er jo ret mildt så det er mildere end feks svine og okseindmad.
   Men husk du kan bruge ørerne og lunger, og poter til hundene guf.

   Svampe som rørhatte, tragtkantareller og sort trompetsvamp kan alle med stor fordel tørres og gemmes til vinteren. Vi syltede de der violette hekseringshat, har desværre ikke billeder af det.
   Derudover saltede vi filtet mælkehat og det er bare kanon, men den kan ikke spises hvis ikke den saltes først. Vi har dog ikke fundet de mælkehatte i år. Ikke endnu i hvert fald.

   Reply
 • oktober 18, 2012 at 8:06 am
  Permalink

  Det er en rigtig fin blog du/I har her. Jeg kunne godt tænke mig at læse lidt mere om jeres erfaring med at holde høns. Hvor meget arbejde er der med det? Kan man godt være væk fra dem et par dage? Hvad koster det at komme i gang? Hvor køber man kyllinger? Hvilke hønsetyper er velegnede til det danske vejr?

  Reply
  • oktober 19, 2012 at 5:28 pm
   Permalink

   Hej Jan
   Tak for de fine roser 🙂 Jeg skal nok få skrevet noget ned vedrørende hønsehold, men det er faktisk ret simpelt at holde, man behøver ikke bruge meget mere end maks. ti minutter om dagen hvis man er effektiv (i gennemsnit). Huset skal være tæt så de ikke får unødvendig træk. Hvis man fylder vand og foderbeholder op (fuldt) kan man godt være være i et par dage, hvis ikke det er frost og vandet fryser.
   Man kan købe kyllinger mange steder, af private og butikker hvor man selv afhenter eller de bringer mod fragt. Vi har kun selv haft sussex men de er fine i det danske vejr. Jeg skal nok lave en større opdatering i den kommende tid.

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins