Da jeg havde en rest æggehvider tilbage fra tilberedningen af koldskål, besluttede jeg mig for at prøve at lave lidt sjovt med hviderne, som jeg ikke plejer.

Valget faldt på Pavlova.

Ingredienser:

6 æggehvider

300 g sukker/ egen vanillesukker (ellers tilsæt ½ tsk vanillesukker)

1 tsk Maizena

2 tsk citronsaft eller æbleeddike

Hvider og sukker piskes meget stive, indtil sukkeret er helt opløst. Herefter tilsættes citron eller eddike, majsmel og evt. marcipan hvis du har. (Jeg havde desværre ikke).

Ovnen opvarmes til 150 grader og der tegnes en cirkel op på 20 cm på to stykker bagepapir og lægges på hver sin bageplade.

Marengsen spredes ud i de to cirkler, gerne med en højere kant i siderne.

Efter ca. 1 time slukkes ovnen men marengsen bliver stående på eftervarmen. Den skal være sprød udenpå men ikke indeni.

Måske knækker kagen, men skidt med det.

Serveres med:

3 dl piskefløde

1 ½ dl yougurt gerne græsk

500 g frugt – det kan være bær, banan, eller kiwi, lige hvad du har lyst til

Server kagen med pisket flødeskum og yougurt. og herefter spredes det ud på kagen, hvis du synes den er for syrlig i smagen tilsæt da 2 tsk vanillesukker.

Pynt kagen med frugten og læg det sidste lag marengs over creme og frugt.

 

20130418-194210.jpg

20130418-194217.jpg

Share
Pavlova
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins