I dag skulle det gå nogenlunde stærk med maden, men derfor kan den jo godt blive god alligevel.

Heldigvis havde vi butterdej i køleskabet (selvom jeg er imod det ikke laves på smør) så det kunne lade sig gøre.

Jeg måtte lige ud i haven for at hente nogle porre og så ellers igang.

Skulle tærten have rakt til mere end os 2, skulle der have været mere fyld i af forskellig slags, det kunne være lækker skinke eller andet kød og evt. nogle flere grøntsager.

Ingredienser.

Butterdej

4 porre (eller 3 store)

3 løg

3 fed hvidløg

½ pk gedeost

4 æg

1 dl fløde

salt og peber

Tørret chili

Fremgangsmåde:
Porre renses og skæres i tynde skiver.
Løg og hvidløg hakkes fint, ligesom andre grøntsager og kød og skulle det hvis man tilføjede det.
Løg og hvidløg svitses i nogle minutter, hvorefter porre tilsættes.
Tørret chili, salt og peber tilsættes.
Det hele svitses til grønsagerne er bløde og glasagtige.
Fyldet kommes på bunden når den er klar.

Æggemasse:
Æg, fløde, salt og peber røres sammen og hældes over fyldet.
Hvis man synes der skal kød i tærten fordeles den med gedeosten over æggemassen.
Tærten bages i 30-35 min. ved 180gr.

Share
Porretærte
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins