Jeg elsker koldskål med kammerjunker, og hvad er bedre end de hjemmelavede af slagsen, jeg ja ved det ikke.

Jeg har benyttet denne opskrift før, og synes den er nem og lige at gå til, denne gang smuldrede de dog en del mere end første gang jeg lavede dem.

Men smagen er god, og de er gode at gemme i en to ugers tid i en kagedåse.

Jeg laver dem selv, da jeg ofte er blevet slemt skuffet over at de smager syntetisk og kedeligt, dem man køber.

Ingredienser:

3 ½ dl hvedemel

3/4 dl sukker

1 ½ dl bagepulver

½ tsk frisk stødt kardemomme

75 g smør

3/4 dl mælk

Fremgangsmåde:

Bland mel (gem lidt til udrulningen) sukker, bagepulver og kardemomme og hak fedtstoffet ud i det.

Tilsæt mælken og arbejd det hele sammen til en smidig dej.

Tag dejen ud på bordet og til den til små, runde boller.

Bagning:

Bag bollerne midt i ovnen ved 225 grader i ca. 7 minutter.

Flæk bollerne med en gaffel, mens de er varme, ellers er det meget svært.

Læg dem på en bageplade med snitfladen opad.

Sæt tvebakkerne i ovnen igen og lad dem få en smuk, gylden farve.

Tør dem derefter ved eftervarmen (gerne med ovnlågen på klem, til de føles tørre og lette.

De kan opbevares i en kagedåse og ellers tørt og luftigt i ca. 2 uger.

Velbekomme

Share
Prinsessetvebakker eller Kammerjunker
Tagged on:     

One thought on “Prinsessetvebakker eller Kammerjunker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins