Torsdag fik jeg en ustyrlig lyst til at bruge nogle af vores rabarber til noget som et led i kampen mod de går i blomst.

Jeg trak 8 sprøde stængler.

20130518-073456.jpg
Jeg skar dem i ca 2 cm store stykker vendte dem i 1 spsk kartoffelmel, 5 spsk vanillesukker(lavet på sukker og gamle vanillestænger). Tilsæt også gerne 2 spsk kokosmel. Så er fyldet klar og det kan stå og trække smag.

Tilbered en mørdej
190 g smør
4 spsk sukker
1 æg
Mel(ca 300 g) så den samler sig og er til at rulle med, men stil den allerhelst i køleskab inden udrulning af dejen.

Når dejen er samlet rulles den ud i passende størrelse i forhold til fader der benyttes, fyldet kommes ovenpå dejen og der afsluttes med et gitter af dejen som pensles med kærnemælk eller æg.

Det kommes nu i en ovn ved 180 grader i ca 45 minutter.
Da jeg tilberedte på en Weber uden kul men med brænde var det lidt af et eksperiment, det var bøvlet for hver gang jeg lukkede grillen på trods af gode gløder betyndte det at ryge og jeg skulle selvfølgelig have dækket det hele til, det fik nemlig lidt bålsmag men ikke så meget at det ikke kunne spises, men synd for den ellers gode tærte. Jeg venter med flere eksperimenter til vores ovn kommer med fragtmand.

20130518-074420.jpg

20130518-074426.jpg

20130518-074432.jpg

Tillykke med de 27 år til min søde kæreste 🙂

Share
Rabarber tærte og fødselsdag
Tagged on:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins